Badminton

Lettet Axelsen efter scanning: Jeg var nervøs

Viktor Axelsens ledbånd er ikke blevet beskadiget, som han ellers først frygtede.

Viktor Axelsen kan ånde lettet op.

Siden han torsdag vred om på sin ankel under DM-ottendedelsfinalen, har han været bekymret for at have pådraget sig en alvorlig skade.

Selvom han formåede at spille kampen færdig og vinde, var det nemlig med store smerter, og da han dagen efter vågnede op med en kraftigt hævet ankel, var han nødt til at trække sig inden kvartfinalen.

Frygten var, at det var gået ud over ledbåndene. Men mandag er danskeren blevet scannet på Bispebjerg Hospital, og resultatet var positivt.

- Scanningen viste heldigvis, at ledbåndene havde det fint, men jeg har lidt væske i min venstre ankel, og der er stadigvæk lidt nedsat kraft i min fod. Så planen er at tage det lidt step for step i løbet af denne uge, og så må vi se, hvordan foden reagerer dag for dag, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

I tvivl om EM

Badmintonspilleren lægger ikke skjul på, at han var nervøs for, hvor meget skaden ville påvirke et travlt år 2017. Derfor var meldingen også virkelig vigtig for danskeren.

- Jeg er selvfølgelig virkelig lettet over det. Det er aldrig sjovt at vride om. Jeg har prøvet det et par gange før, og jeg vidste godt, at det nok ikke var helt galt, når jeg kunne spille kampen færdig.

- Men da jeg så dagen efter vågnede op og havde en del problemer med anklen, der blev jeg selvfølgelig nervøs. Så det er dejligt lige at få slået fast, at der ikke er noget helt alvorligt galt, siger Viktor Axelsen.

Indtil videre har Viktor Axelsen kun trænet en lille smule teknik for ikke at overbelaste anklen, men der har allerede været en lille fremgang over weekenden, og det gør ham optimistisk.

Om han bliver klar til den næste turnering i kalenderen, er det dog for tidligt at sige noget om. Det er EM for hold, der spilles i Polen, og afrejse er allerede i næste uge.

Næste store individuelle mål for Viktor Axelsen er All England. Det spilles fra den 7. – 12. marts.