Verdens nummer et hænger dansk chef ud og truer med at stoppe

16x9
Lee Chong Wei. Foto: KAZUHIRO NOGI / Scanpix Denmark

Den malaysiske badmintonstjerne og verdensetter Lee Chong Wei misser All England og langer i den forbindelse ud efter danske Morten Frost.

På grund af en slem knæskade kommer verdens nummer et i herresingle, Lee Chong Wei, ikke til den legendariske All England-turnering i marts.

Efter eget udsagn skyldes det den tekniske chef i det malaysiske badmintonforbund (BAM), Morten Frost.

Ifølge mediet Star gjorde superstjernen opmærksom på en glat bane i den nyopført træningshal i Bukit Kiara, men det blev der ikke gjort noget ved. Lee Chong Wei gled på netop den bane og pådrog sig knæskaden.

Hvis der ikke findes en løsning, stopper jeg i BAM

Lee Chong Wei

Men også danskerens behandling efter skaden har skuffet Lee Chong Wei.

- Jeg har mistet tålmodigheden med Morten. Skaden var det sidste strå. Og den måde, han har håndteret skaden på, er desto mere sårende, siger Lee Chong Wei til Star.

- I stedet for at spørge til min tilstand, spurgte han min træner, om jeg ville indstille karrieren. Hvorfor? Vil han ikke have, at jeg spiller videre? Jeg er såret.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Morten Frost, men han har ikke lyst til at udtale sig om sagen.

Uenighed begyndte før OL

Det anstregte forhold startede angiveligt allerede inden sommerens OL i Rio.

Morten Frost og Lee Chong Wei i 2015.
Morten Frost og Lee Chong Wei i 2015. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Scanpix Denmark

Her delte Frost de malaysiske spillere op i to grupper, hvor de bedste seniorer trænede sammen, mens de yngre spillere blev håndteret af en anden træner.

- Morten vil ikke have mig til at sparre med juniorerne... hvorfor? Da jeg var juniorspiller, sparrede jeg med seniorerne. Han gjorde det her allerede inden OL.

- Hvorfor dele holdet i to? Får juniorerne ikke en masse ud af at sparre med seniorerne? Han (Morten Frost, red.) lytter ikke. Sport og politik bør ikke blandes, men jeg mener, det er præcis, hvad Morten gør.

Forholdet er så skidt, at Lee Chong Wei nu er klar til at tage konsekvensen - men ikke stoppe karrieren.

- Jeg har været sur på ham et stykke tid, men jeg har ikke lavet et ramaskrig og tudet over det på grund af Hendrawan (hans træner, red.). Han blev ved med at sige, at jeg skulle være tålmodig, og det respekterede jeg. Nu har jeg mistet tålmodigheden, og jeg er sur.

- Hvis der ikke findes en løsning, stopper jeg i BAM (det malaysiske badmintonforbund, red.).

Lee Chong Wei har i lang tid og i flere omgange været nummer et på verdensranglisten i herresingle. Dog er det aldrig lykkes ham at vinde hverken VM eller OL, hvor han især har stået i skyggen af kinesiske Lin Dan.