Nykåret dansk mester smidt af landsholdet

23-√•rige Mette Poulsen vandt s√łndag DM-guld, men Badminton Danmark tror ikke p√• hende, og derfor er hun smidt af landsholdstr√¶ningen.

- Der er helt klart nogle store m√•l i fremtiden. Man dr√łmmer om VM og OL, og det er noget, jeg ogs√• g√łr.

Ordene er Mette Poulsens og blot en uge gammel. De kom få minutter efter, hun netop havde slået Danmarks bedste damesingle og verdens nummer 23, Line Kjærsfeldt, med 21-13, 21-16 i DM-finalen.

Da Mette Poulsen v√•gnede mandag, kunne hun dog konstatere, at hun ikke l√¶ngere var en del af Badminton Danmarks landsholdstr√¶ning i Br√łndby. Landstr√¶nerne tror simpelthen ikke p√•, hun kan n√• til tops internationalt, selvom hun lige nu er nummer 31 i verden og dermed Danmarks n√¶sth√łjest placerede damesingle.

- Det var en beslutning, de tog tilbage i midten af november. De mente ikke, at jeg havde potentialet til at komme helt til tops p√• den allerst√łrste scene. De manglede at se resultater mod top 30-spillere i verden og specielt spillere fra Asien. S√• det var deres beslutning, siger Mette Poulsen til TV 2 SPORT.

Vores målestok er at bringe folk frem til at opnå international succes, og det vil sige medaljer til Danmark.

Finn Trærup-Hansen, sportschef i Badminton Danmark

Siden beslutningen blev taget, har Mette Poulsen f√•et lov at tr√¶ne med ved badmintonforbundets tr√¶ning i Br√łndby, hvor alle de bedste danske spillere har deres daglige gang, frem til DM, der sluttede i s√łndags, men nu er det slut for Team Sk√¶lsk√łr-Slagelse-spilleren.

- Jeg kan jo ikke g√łre s√• meget ved det. Jeg har argumenteret for mig selv, og de g√łr det jo ikke for at v√¶re onde ved mig. Det er et arbejde, de har, men jeg er ikke enig i de ting, de har sagt, uddyber Mette Poulsen.

Sportschef: Fysikken og resultaterne er der ikke

Hos Badminton Danmark startede man i 2012 et stort damesingleprojekt, der sluttede ved OL i 2016. Her var nu 23-årige Mette Poulsen en del af satsningen sammen med fem andre spilere, men landstrænerne og forbundet tror altså ikke længere på hendes singlemuligheder.

- Vi har været bekymret for hendes fysisk i forhold til at klare sig på internationalt niveau. Hun har haft problemer, der gjorde, hun ikke kunne træne fuldt med, og vi mente ikke, hendes andre styrker kompenserede for det, hun kunne præstere.

- S√• kiggede vi selvf√łlgelig ogs√• p√• resultatniveauet. Hun er den √¶ldste af dem, vi stadig havde gang i, og hun har ikke haft det resultat, der har gjort, vi troede p√• internationale resultater p√• den l√¶ngere bane, siger sportschef Finn Tr√¶rup-Hansen.

Det bet√łd, at forbundet, efter de f√łrste indledende samtaler i juni-juli, tog konsekvensen og smed Mette Poulsen af landsholdstr√¶ningen i damesingle midt i november.

- Mette flyttede sig i perioden, og det er jo ikke fordi, hun ikke er talentfuld. Men vores m√•lestok er at bringe folk frem til at opn√• international succes, og det vil sige medaljer til Danmark. Derfor holdt vi fast i det forl√łb, vi havde varslet, s√• hun fik lov at tr√¶ne med op til DM og stoppede derefter, siger Finn Tr√¶rup-Hansen.

En DM-titel ændrer ikke på tingene

Siden beslutningen blev taget i november, har Mette Poulsen markeret sig med en turneringssejr i Scottish Open, hvor flere af de andre danske damesingler ogs√• var med, ligesom hun s√łndag vandt DM-guld. Finalesejren mod Line Kj√¶rsfeldt var da ogs√• ekstra speciel.

- Med sejren beviste jeg noget over for mig selv. Det var en bitters√łd sejr. At st√• med trof√¶et. At have vundet og have sl√•et Line, som ligger nummer 23 i verden, og s√• stadig have i baghovedet, at det ikke betyder noget for dem. Det √¶ndrer i hvert fald ikke deres holdning til mig, siger Mette Poulsen.

En betragtning, der deles ved badmintonforbundet.

- Et DM √¶ndrer principielt ikke ved situationen, men det er selvf√łlgelig at sige, at hun godt kan v√¶re med. At s√¶tte sig p√• den interne konkurrence og s√¶tte sig p√• DM-titlen. Vi har stor respekt for de √¶ndringer, Mette har bidraget med siden snakken i sommer. Men vi kigger stadigv√¶k p√• internationale resultater, s√• udgangspunktet er det samme, siger Finn Tr√¶rup-Hansen.

Ikke klar til at give op i damesingle

S√• sent som i sidste uge har Mette Poulsen og landstr√¶nerne haft et m√łde, hvor de har diskuteret fremtidige muligheder. Sportschef Finn Tr√¶rup-Hansen fort√¶ller, at de blandt andet har snakket om, hvorvidt der er en anden double-kategori, Poulsen kan sl√• igennem i. Hovedpersonen selv er dog ikke klar til at give op p√• sin dr√łm om at n√• til top i damesingle.

- Jeg har nogle kompetencer i de andre kategorier, men som jeg har det lige nu, så er EM et rigtig stort mål. Det er det, jeg træner efter nu, og jeg har startet mit eget trænings setup. Målene er kortsigtet for mig nu, men det har jeg det godt med. Så tror og håber jeg på, jeg kan blive udtaget, siger Mette Poulsen.

Individuelt EM spilles i slutningen af april i Kolding, og det er forbundet, der skal udtage Mette Poulsen, selvom hun har kvalificeret sig. Hvis det sker, får hun lov at komme ind og træne med på landsholdstræningen i perioden op til EM.

- Vi anerkender hendes fremgang, og vi f√łlger med i, hvad der foreg√•r. Og vi kigger selvf√łlgelig p√•, hvordan vi kan skaffe det bedst mulige resultat p√• dansk grund, siger Finn Tr√¶rup-Hansen.

Og så er det i sidste ende ikke udelukket, at Mette Poulsen igen kan blive inviteret med på landsholdstræningen, hvis nummer 31 i verden fortsætter sin fremgang.

- Hvis spillere kravler op i niveau og √¶ndrer p√• de ting, der har v√¶ret grundlag for, at vi har sagt farvel til dem, s√• vil vi overveje det igen. Bare fordi man ikke er i en landsholdsgruppe, kan man stadig godt udtages til ting, siger Finn Tr√¶rup-Hansen og forklarer, det √łkonomien ogs√• har haft indflydelse p√• deres beslutning om at frav√¶lge Mette Poulsen.

- Vi har begr√¶nsede midler, og n√•r vi har folk, vi arbejder med, s√• hj√¶lper vi ogs√• med √łkonomi til turneringer. Derfor er vi n√łdt til at kigge p√• de investeringer, det kaster af sig, og p√• den baggrund kan vi ikke have s√• stor en damesinglegruppe lige nu.

EM spilles fra 25.-30. april, og du kan se turneringen direkte på TV 2 SPORT.