Badminton

Nykåret dansk mester smidt af landsholdet

23-årige Mette Poulsen vandt søndag DM-guld, men Badminton Danmark tror ikke på hende, og derfor er hun smidt af landsholdstræningen.

- Der er helt klart nogle store mål i fremtiden. Man drømmer om VM og OL, og det er noget, jeg også gør.

Ordene er Mette Poulsens og blot en uge gammel. De kom få minutter efter, hun netop havde slået Danmarks bedste damesingle og verdens nummer 23, Line Kjærsfeldt, med 21-13, 21-16 i DM-finalen.

Da Mette Poulsen vågnede mandag, kunne hun dog konstatere, at hun ikke længere var en del af Badminton Danmarks landsholdstræning i Brøndby. Landstrænerne tror simpelthen ikke på, hun kan nå til tops internationalt, selvom hun lige nu er nummer 31 i verden og dermed Danmarks næsthøjest placerede damesingle.

- Det var en beslutning, de tog tilbage i midten af november. De mente ikke, at jeg havde potentialet til at komme helt til tops på den allerstørste scene. De manglede at se resultater mod top 30-spillere i verden og specielt spillere fra Asien. Så det var deres beslutning, siger Mette Poulsen til TV 2 SPORT.

Vores målestok er at bringe folk frem til at opnå international succes, og det vil sige medaljer til Danmark.

Finn Trærup-Hansen, sportschef i Badminton Danmark

Siden beslutningen blev taget, har Mette Poulsen fået lov at træne med ved badmintonforbundets træning i Brøndby, hvor alle de bedste danske spillere har deres daglige gang, frem til DM, der sluttede i søndags, men nu er det slut for Team Skælskør-Slagelse-spilleren.

- Jeg kan jo ikke gøre så meget ved det. Jeg har argumenteret for mig selv, og de gør det jo ikke for at være onde ved mig. Det er et arbejde, de har, men jeg er ikke enig i de ting, de har sagt, uddyber Mette Poulsen.

Sportschef: Fysikken og resultaterne er der ikke

Hos Badminton Danmark startede man i 2012 et stort damesingleprojekt, der sluttede ved OL i 2016. Her var nu 23-årige Mette Poulsen en del af satsningen sammen med fem andre spilere, men landstrænerne og forbundet tror altså ikke længere på hendes singlemuligheder.

- Vi har været bekymret for hendes fysisk i forhold til at klare sig på internationalt niveau. Hun har haft problemer, der gjorde, hun ikke kunne træne fuldt med, og vi mente ikke, hendes andre styrker kompenserede for det, hun kunne præstere.

- Så kiggede vi selvfølgelig også på resultatniveauet. Hun er den ældste af dem, vi stadig havde gang i, og hun har ikke haft det resultat, der har gjort, vi troede på internationale resultater på den længere bane, siger sportschef Finn Trærup-Hansen.

Det betød, at forbundet, efter de første indledende samtaler i juni-juli, tog konsekvensen og smed Mette Poulsen af landsholdstræningen i damesingle midt i november.

- Mette flyttede sig i perioden, og det er jo ikke fordi, hun ikke er talentfuld. Men vores målestok er at bringe folk frem til at opnå international succes, og det vil sige medaljer til Danmark. Derfor holdt vi fast i det forløb, vi havde varslet, så hun fik lov at træne med op til DM og stoppede derefter, siger Finn Trærup-Hansen.

En DM-titel ændrer ikke på tingene

Siden beslutningen blev taget i november, har Mette Poulsen markeret sig med en turneringssejr i Scottish Open, hvor flere af de andre danske damesingler også var med, ligesom hun søndag vandt DM-guld. Finalesejren mod Line Kjærsfeldt var da også ekstra speciel.

- Med sejren beviste jeg noget over for mig selv. Det var en bittersød sejr. At stå med trofæet. At have vundet og have slået Line, som ligger nummer 23 i verden, og så stadig have i baghovedet, at det ikke betyder noget for dem. Det ændrer i hvert fald ikke deres holdning til mig, siger Mette Poulsen.

En betragtning, der deles ved badmintonforbundet.

- Et DM ændrer principielt ikke ved situationen, men det er selvfølgelig at sige, at hun godt kan være med. At sætte sig på den interne konkurrence og sætte sig på DM-titlen. Vi har stor respekt for de ændringer, Mette har bidraget med siden snakken i sommer. Men vi kigger stadigvæk på internationale resultater, så udgangspunktet er det samme, siger Finn Trærup-Hansen.

Ikke klar til at give op i damesingle

Så sent som i sidste uge har Mette Poulsen og landstrænerne haft et møde, hvor de har diskuteret fremtidige muligheder. Sportschef Finn Trærup-Hansen fortæller, at de blandt andet har snakket om, hvorvidt der er en anden double-kategori, Poulsen kan slå igennem i. Hovedpersonen selv er dog ikke klar til at give op på sin drøm om at nå til top i damesingle.

- Jeg har nogle kompetencer i de andre kategorier, men som jeg har det lige nu, så er EM et rigtig stort mål. Det er det, jeg træner efter nu, og jeg har startet mit eget trænings setup. Målene er kortsigtet for mig nu, men det har jeg det godt med. Så tror og håber jeg på, jeg kan blive udtaget, siger Mette Poulsen.

Individuelt EM spilles i slutningen af april i Kolding, og det er forbundet, der skal udtage Mette Poulsen, selvom hun har kvalificeret sig. Hvis det sker, får hun lov at komme ind og træne med på landsholdstræningen i perioden op til EM.

- Vi anerkender hendes fremgang, og vi følger med i, hvad der foregår. Og vi kigger selvfølgelig på, hvordan vi kan skaffe det bedst mulige resultat på dansk grund, siger Finn Trærup-Hansen.

Og så er det i sidste ende ikke udelukket, at Mette Poulsen igen kan blive inviteret med på landsholdstræningen, hvis nummer 31 i verden fortsætter sin fremgang.

- Hvis spillere kravler op i niveau og ændrer på de ting, der har været grundlag for, at vi har sagt farvel til dem, så vil vi overveje det igen. Bare fordi man ikke er i en landsholdsgruppe, kan man stadig godt udtages til ting, siger Finn Trærup-Hansen og forklarer, det økonomien også har haft indflydelse på deres beslutning om at fravælge Mette Poulsen.

- Vi har begrænsede midler, og når vi har folk, vi arbejder med, så hjælper vi også med økonomi til turneringer. Derfor er vi nødt til at kigge på de investeringer, det kaster af sig, og på den baggrund kan vi ikke have så stor en damesinglegruppe lige nu.

EM spilles fra 25.-30. april, og du kan se turneringen direkte på TV 2 SPORT.