Badminton

Danske EM-vindere laver ’treøjereglen’ på podiet

Det danske badmintonlandshold havde det sjovt på podiet ved EM i Polen, hvor de lod sig inspirere af tv-serien 'Klovn'.

Alle kender til situationen. Der skal tages gruppebillede, og allerede på forhånd er det sikkert, at alle ikke bliver fanget fra sin bedste side, når blitzen lyser. Men så er det godt, at EM-vinderne havde et trick klar til situationen.

Da det store vinderbillede skulle tages på podiet benyttede guldvinderne således ’treøjereglen’; en regel, de har taget til sig fra tv-serien ’Klovn’.

- Vi snakker meget ’Klovn’ i gruppen og er store Klovn-fans. Så vi prøver at få ’treøjereglen’ indført, siger landsholdsspilleren Mathias Christiansen til TV 2 SPORT om den interne joke på landsholdet.

Reglen går i al sin enkelthed ud på, at et gruppebillede kan kasseres, såfremt der er tre eller flere, der har lukkede øjne på billedet. Den regel benytter Casper Christensen og Frank Hvam i ’Klovn’ for at få kasseret et billede, hvor deres tøj ved en fejl er blevet lyserødt efter en mislykket tøjvask.

I kommentatorboksen blev det snedige trick straks opfanget af badmintonekspert, der udover den titel måske burde skrive ’Klovn-ekspert’ på sit CV.

- De laver ’treøjereglen’ her, konstaterede TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen og uddyber.

- Hvis der er tre, der lukker øjnene, så skal det tages om. Så er der langt til Polen igen, ikke?

Det er heldigvis ikke første gang, landsholdet står øverst på medaljeskamlen. Da de sidste år triumferede ved Thomas Cup, brugte de også tricket. Succesen gentog de søndag.

- Der blev talt godt ned, og vi alle stod klar med lukkede øjne, da der blev talt til tre. Så det var dejligt, siger Viktor Axelsen, der også har ros tilovers for TV 2 SPORTs ekspertkommentator.

- Vi tænkte nok, at Laugesen ville være den første til at opfatte den. Så det var godt, han fik fat i den også, siger singlespilleren.

Den næste store turnering for badmintonspillerne er Germany Open den 28. februar. ’Klovn’ vender også tilbage næste år. Det annoncerede  hovedpersonerne bag serien i begyndelsen af februrar.