Badminton

Et sjældent syn i badminton: Englænder får nu hjælp til sit 'problem'

Gabrielle Adcock har et så stort problem på badmintonbanen, at hun får hjælp af en psykolog til at kunne indføre det i sit spil igen.

Den korte serv er uden tvivl den mest almindelige serv i badminton. Især i double. Kun for at overraske modstanderne bliver der engang i mellem servet langt.

Helt anderledes ser det ud, når Gabrielle 'Gabby' Adcock, der er den ene halvdel af verdens ottendebedste mixeddouble, spiller.

For hende er det at serve langt gradvist blevet normalt. Også selv om det giver modstanderen mulighed for at kunne smashe bolden ned på servereturneringerne.

Senest eksemplificeret i EM-semifinalenederlaget til Rusland, hvor hun ikke servede kort en eneste gang.

- Jeg troede stadig, vi kunne vinde kampen med mine svipserve, men det er skuffende, vi ikke formåede det, siger hun til TV 2 SPORT.

Vladimir Ivanov havde med sin høje statur ikke de store problemer med at returnere svipservene fra Gabrielle Adcock.

De konsekvente lange server har fået modstanderne til nogle gange at stå en meter bag servelinjen, når de skal returnere server fra hende. I stedet for at stå helt oppe ved servelinjen, som der oftest bliver gjort.

Det er dog ikke frivilligt, at englænderen nærmest ikke længere server kort. Det er et mentalt problem, som har vokset sig større. Problemet er endda blevet så stort, at hun har søgt professonel hjælp.

- Jeg har arbejdet meget på det med min psykolog, så forhåbentlig kan jeg lykkes med det (de korte server red.) til All England, fortæller hun og håber, at hun på sigt kan få det ind som en fast del af sit spil igen.

All England afvikles fra den 7.-12. marts og kan ses på TV 2 SPORT.