Badminton

Ung dansk double bag første store overraskelse: - Det var helt sindssygt

Det blev den unge damedouble med Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby, der sikrede første danske All England-sejr i hovedrunden - og hvilket en af slagsen.

Der skulle næsten seks timer og fire danske nederlag til, før Danmark kunne notere sig sin første sejr ved den legendariske badmintonturnering All England.

22-årige Julie Finne-Ipsen og 20-årige Rikke Søby kunne efter lidt over en times spil skrige jublen ud i Barclaycard Arena i Birmingham og kaste sig i hinandens arme efter sejren på 22-20, 9-21, 21-18.

Der var ellers ved at komme rigtig store nerver på, da den danske damedouble var foran med 20-13 i 3. sæt, men pludselig havde smidt fem matchbolde og bestemt ikke lignede to spillere, der havde alt under kontrol.

- Det var helt fantastisk. Vi blev ret nervøse til sidst, fordi vi havde føringen på 20-13, og så begynder vi at blive for ivrige og gå for tæt på nettet. Amen, vi var lykkelige begge to, da vi så den sidste bold ryge ud over baglinjen. Det var monsterfedt, og vi er begge to mega glade, sagde Julie Finne-Ipsen lige efter kampen, mens hun havde svært ved at holde grinet og glæden tilbage.

Danskerne mødte et ny sammensat indonesisk par, der hver for sig ligger henholdsvis nummer 14 og 17 på verdensranglisten, og derfor var det bestemt en overraskelse af de store, der blev leveret fra verdens nummer 33 fra Danmark.

- Ja, det var helt sindssygt. Vi var virkelig nervøse, og til sidst skulle vi bare vinde den kamp. Så vi blev meget ivrige, men vi skal bare have is i maven til sidst, og heldigvis får vi pointet. Det er dejligt, tilføjede Rikke Søby om sejren, de bestemt ikke havde regnet med ifølge hendes makker.

- Man har altid et håb, når man går på banen, men vi må nok være ærlige og sige, at vi ved, at selvom de er et nyt par, så har de ligget 14 og 17 (på verdensranglisten, red.) med deres respektive makkere. Vi så os som underdogs, og vi er glade for, vi havde blod nok på tanden til at stå distancen, sagde Finne-Ipsen.

Allerede i anden runde venter der med stor sandsynlighed en endnu større mundfuld, da de står til at møde de danske verdensstjerner Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, der er nummer to på verdensranglisten.

- Vi kender Christina og Kamilla hjemmefra, og de er mega dygtige. De er også lidt vores idoler, som vi ser op til. Vi har alt at vinde, så vi må se, om vi kan give dem kamp til stregen, og så ser vi, hvad der sker, sagde Finne-Ipsen.

I første omgang var det dog sejren og oplevelsen af at stå foran publikummet ved All England, der tydeligt fyldte hos de utrolig glade danskere.

- Det var mega fedt. Det er noget, vi altid har drømt om. Man kan godt mærke, der kommer ekstra kriller i maven, når man står derinde. Det er jo kun godt, man går så meget op i det.