Badminton

Axelsen taber til kinesisk legende i tre sæt

Kinesiske Lin Dan trak det længste strå i en tresætskamp mod danske Viktor Axelsen.

Det blev heller ikke til en semifinale ved All England i år for danske Viktor Axelsen.

I en tæt og velspillet kamp måtte han se sig slået af kinesiske Lin Dan med cifrene 21-8, 14-21 og 15-21 efter 70 minutters spil.

Inden opgøret var der lagt op til en tæt kamp mellem spillerne, der kæmpede om bronzemedaljen ved OL i Rio. Det blev dog den sjetteseedede kineser, der endte på toppen og sendte den tredjeseede dansker ud.

Første sæt bød dog på dansk dominans.

Her kom 23-årige Axelsen godt fra start med en føring på 8-4, og det kunne Lin Dan ikke komme tilbage fra. Således vandt danskeren første sæt med hele 21-8.

Viktor Axelsen i kvartfinale mod kinesiske Lin Dan i All England.

Andet sæt blev mere spændende. Ved opholdet var Lin Dan foran med 11-9 i et sæt, hvor Axelsen lavede langt flere fejl, mens Lin Dan fik mere kontrol over de lange dueller. Den 33-årige kineser vandt sættet 21-14.

I et tæt tredje sæt fulgtes de to godt ad, og det var faktisk Axelsen, der så ud til at komme bedst fra start med en føring på 6-4. Han kunne dog ikke holde dampen oppe, og det straffede Lin Dan, der fandt sit gode spil frem og vandt sættet 21-15.