Badminton

Dansk kollaps efter vildt comeback: Mixed double sendt ud i kvartfinalen

Den danske mixed double med Joachim Fischer og Christinna Pedersen er ude af All England efter et kæmpe kollaps i tredje sæt.

Se All England lige nu på TV 2 SPORT

De danske tilskuere i Birmingham var hele følelsesregisteret igennem, da 38-årige Joachim Fischer og 30-årige Christinna Pedersen blev sendt ud af All England af kinesiske Lu Kai og Huang Yaqiong.

Kampen blev en mærkelig affære, hvor danskerne længe så ud til at tabe i to sæt, inden de leverede et fremragende comeback og tvang kampen i tredje sæt. Her gik det dog helt galt, da Fischer og Pedersen var foran 8-4, og så endte de med at tabe 14-21, 21-18, 11-21.

Kampen startede helt lige, men ved 7-7 i første sæt tog kineserne et afgørende ryk. Imens kineserne stod solidt i defensiven og fik nærmest alt sendt tilbage, begyndte Fischer og Pedersen at lave uprovokerede fejl, hvor de både sendte bolden ud over sidelinjen og samtidig slog oplagte smashmuligheder i nettet.

Da danskerne endelig kom helt tæt på igen ved 13-14, fandt kineserne endnu en gang et nyt niveau frem, og så kunne Kai og Yaqiong lukke sættet med 21-14.

Efter sidebyttet var det ikke meget anderledes. Den danske mixed double kæmpede med at finde det sædvanlige storspil frem, og da de kom bagud 6-12, var der ikke mange, der troede på dansk sejr.

Christinna Pedersen og Joachim Fischer mod Kai Lu og Yaqiong Huang i All England.

Men så tog fanden ved Fischer og Pedersen. Pludselig virkede det hele, og danskerne hamrede det ene smash efter det andet ned på kineserne i en offensiv af ren verdensklasse. Imens kineserne nærmest blev statister, lukkede danskerne sættet med 21-18.

Det fik tilskuerne til igen at vågne op i Barclaycard Arena, og da danskerne bragte sig foran 8-4 i tredje sæt, lurede en comeback-historie af de helt store.

Desværre blev det sidste gang, at danskerne sad på kampen. Et kollaps af de helt store satte ind, og mens kineserne lukrerede på danske fejl, rykkede de hurtigt fra danskerne, der kun formåede at lave tre point mere i kampen.

På første matchbold blev det hele lukket med 21-11, og så måtte sidste års finalister fra Danmark pakke mixed double-tasken og forlade turneringen.

Christinna Pedersen får en ny chance senere fredag aften i damedouble.