Badminton

Dansk herredouble slår kinesere i tre sæt og er klar til semifinalen

Mads Kolding og Mads Conrad vandt over kinesiske Lu Kai og Zheng Siwei efter tre sæt og er klar til semifinalen.

Begge danske semifinaler kan ses på TV 2 SPORT fra kl. 12.55

Første danske billet til semifinalerne ved All England blev booket sent fredag aften, da herredoublen med Mads Kolding og Mads Conrad vandt over kinesiske Lu Kai og Zheng Siwei efter en afgørelse i tre sæt.

Da det hele skulle afgøres, var danskerne ovenpå og vandt 21-16, efter de først lige havde misbrugt fire matchbolde. Dermed blev kampens cifre 21-12, 11-21 og 21-16.

Danskerne skulle forsøge at slå de to kinesere, der tidligere i turneringen havde slået Mathias Boe og Carsten Mogensen ud, og i en midnatsforestilling var der ingen af tættene, der reelt blev tætte.

Første sæt gik således helt problemfrit til danskerne. Her vandt de 21-12 i en affære, det mest af alt virkede til, at deres kinesiske modstandere helst ville have det hurtigt overstået.

Conrad og Kolding tager første sæt i kvartfinalen ved All England.

I andet sæt satte kineserne danskerne under pres og var ved opholdet foran 11-5. Den føring formåede Kolding og Conrad aldrig at komme i nærheden af og måtte se sig slået 11-21, og så skulle de ud i en afgørelse i tredje sæt.

Og danskerne lod til at have gemt kræfter til begyndelsen af tredje sæt, hvor de satte sig på spillet. Heldet forpagtede de også med en netruller, og de kom foran 4-0. Siden byttede de side med en føring på 11-5.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding slap ikke grebet, og efter 54 minutter på banen kunne de juble voldsomt over semifinalepladsen, efter de havde udnyttet den femte matchbold.

I semifinalen venter en svær opgave mod de femteseedede indonesere, Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo, som danskerne dog har slået i begge indbyrdes opgør hidtil i karrieren.

Danskerne nåede også semifinalen i 2015, men da tabte de i to sæt.