Badminton

Ekspert utilfreds med Lin Dans fjer-trick: - I min bog er det til rødt kort

Dommeren fangede det kinesiske badminton-ikon i at bøje fjerene på fjerbolden i kampen mod Viktor Axelsen, men han slap uden straf.

Nogle gange er det de små marginaler, der afgør kampene i badminton. Men i kampen mod Viktor Axelsen i kvartfinalen ved All England, gik kinesiske Lin Dan lidt for langt i jagten for de så berømte marginaler.

I andet sæt ved stillingen 10-7 tog dommeren ham nemlig i at bøje fjerene på fjerbolden, og det må man ikke. Kineseren blev beordret til at skifte bold, og selvom han klart indikerede, at han ikke mente, noget var gjort galt, så var TV 2 SPORTs ekspert Jim Laugesen af en anden opfattelse.

- Det er et gult kort, hvis ikke det er tæt på at være et rødt i min bog. Hvis dommeren ser, at han bukker bolden, og det har han jo set, så er det rødt kort. Det er virkelig, virkelig unfair, kommenterede Laugesen.

Et rødt kort i badminton betyder, at modstanderen får tildelt et point.

Lin Dan går og justerer på fjerbolden. Det så dommeren, og forlangte, at der blev skiftet fjerbold.

Effekten af at bøje fjerene på fjerbolden er, at man kan modificere dens opførsel, så den enten bliver langsommere eller hurtigere. Den bliver langsommere, hvis man bukker fjerene udad, mens den bliver hurtigere, hvis du bukker dem indad.

Viktor Axelsen fortalte kort til TV 2 SPORTs udsendte efter kampen, at han ikke selv havde opdaget, at Lin Dan bukkede fjerene, men han bemærkede godt, at dommeren skred ind.

OL-revanche

Kampen endte med kinesisk sejr efter Viktor Axelsen havde været overbevisende i første sæt, som danskeren vandt med hele 21-8. Men Lin Dan gav ikke op, og tog de to næste sæt med cifrene 14-21 og 15-21.

Dermed fik han sin revanche efter nederlaget i kampen om OL-bronzen, som Axelsen vandt.

- I dag spillede jeg bedre end under OL. Dengang havde jeg også chancen for at vinde, men det gjorde jeg desværre ikke, sagde en kortfattet Lin Dan til TV 2 SPORT efter kampen.