Badminton

Indoneser indrømmer provokation: - Danskerne startede, så jeg gjorde det samme

Indonesiske Kevin Sukamuljo forsvarer sin serv i All England-semifinalen mod den danske herredouble, selvom han indrømmer, han gjorde det med vilje.

Der var ingen tvivl i kommentatorboksen hos badmintonekspert Jim Laugesen:

- Nej, nej, nej! Nu må den servedommer tage sig sammen. Han server direkte hen over ryggen på ham. Han snorker ham her, udbrød han, efter indonesiske Kevin Sukamuljo havde lavet en alt for høj serv midt i andet sæt.

Men der blev ikke dømt fejl på serven, og så kollapsede den danske herredouble, hvorefter de tabte de næste mange point og siden hele sættet. Den indonesiske hovedperson mente dog ikke selv, at han skulle have hele skylden for sin høje serv.

- De (Conrad og Kolding, red.) starter altid med at tage deres serv højt op, og servedommeren dømte aldrig fejl på dem, så jeg prøvede også at tage serven højt op. Og så fik jeg pointet.

Så du gør det med vilje?

- Tja, jeg server bare, sagde Kevin Sukamuljo til TV 2 SPORT efter kampen.

Danskerne havde vundet første sæt, og derfor måtte kampen ud i et afgørende sæt. Her kunne Conrad og Kolding dog ikke være med, da det hele skulle afgøres, og så tabte de med 17-21 i afgørende sæt.

Derfor fyldte skuffelsen naturligvis meget efter kampen, men episoden med Sukamuljo fyldte uden tvivl ligeså meget. Og står det til Mads Conrad, så giver de ikke meget for indoneserens forklaring.

Double træt af servedommer: Det er fanme ringe

- Hvis man kender ham lidt, så gør han det altid, når han er presset. Skal man så stå og vente på den? Det er der ikke rigtig tid til. Han får lov at lave den to ud af ti gange, og i dag havde vi desværre en servedommer, der gav ham lov. Måske fordi de var lidt bagud, og han syntes, det var synd for ham, jeg ved det sgu ikke.

- Det er sidste nødkald for ham. Jeg tror, vi vinder kampen, hvis han ikke får lov til det. Det kan man jo sige bagefter, når vi har tabt. Godt lavet af ham. Men jeg synes fandeme, det er ringe af den servedommer. Jeg synes bare, det er irriterende, at en dommer er medskyldig i, vi står her nu, sagde Mads Conrad.

Indonesiske Kevin Sukamuljo, der nu er klar til finalen søndag, var dog ikke enig i, at det var en decideret fejlserv, selvom han erkendte, at den var høj.

- Jeg synes, det er normalt at serve lidt højt, men jeg synes ikke, der er fejl på serven, sagde han og glædede sig i stedet over sejren.

- De spiller virkelig godt. Vi har spillet tætte opgør mod dem to gange tidligere, og det her var min første sejr over dem.

Du kan se mere til både indoneserne og den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, når TV 2 SPORT viser All England-finaler søndag fra kl. 12.55