Badminton

Dansk double klar til hævn: - En modstander, der vil gå til ekstremer

Den danske herredouble skal have hævn for et sviende nederlag i semifinalen ved All England. Og der kan vente en ny, vild kamp, mener en ekspert.

Se herredoublens semifinale på TV 2 SPORT fra kl. 10:30

Mads Kolding og Mads Conrad er klar til deres anden store semifinale i træk, når de møder verdens nummer et, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon fra Indonesien, ved India Open.

Det var samme modstander, der sendte danskeren ud af All England for tre uger siden efter et kæmpe drama, hvor de danske frustrationer fik frit løb både under og efter kampen.

Indonesiske Kevin Sukamuljo indrømmede efter kampen, at han bevidst havde løftet sin serv højt op, hvilket provokerede den danske double. Derfor er hævnens time kommet, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Kevin Sukamuljo indrømmer jo, at han er klar til at gå til ekstremerne i sin serv, når han er presset. Derfor får servedommeren en yderst vigtig rolle i dag. Indoneseren beviste til All England, at han kan vende en kamp med sine beskidte tricks.

- Jeg er sikker på, at Kolding og Conrad vil lægge mere pres på en eventuel servedommer i dag, hvis det samme sker igen. De synes måske, Sukamuljo havde lidt for stort et smil på efter semifinalen ved All England, så de vil gøre alt for at få hævn, siger Jim Laugesen.

Når Sukamuljo ikke bruger sine små tricks på banen, er der dog heller ingen tvivl om, at han er en badmintonspiller i absolut verdensklasse. Derfor skal der meget mere til end blot at få styr på hans serv, hvis Mads Kolding og Mads Conrad skal gøre sig forhåbninger om en finaleplads.

- Det helt store krav til den danske herredouble er at holde Sukamuljo langt væk fra slagsmålet på den forreste del af banen. De skal passe på hans hurtighed og flade spil. Han prøver at lokke danskerne i fælder ved at give plads, men han er så hurtig, at han selv lukker af og ofte straffer det. Han kommer som skudt ud af en kanon.

- Makkeren Gideon skal have bolde, der ikke er fart i. De fleste af hans vaneslag er med fart i, og derfor vil det være godt at tvinge ham til at spille de svære, taktiske bløde bolde. Det kan få stor indflydelse i en hal, hvor der er meget vind, der kan påvirke spillet, siger Jim Laugesen, der slår fast, at indoneserne generelt skal på hårdt arbejde.

Den 19-årige herresingle Anders Antonsen skal også spille på TV-banen, ligesom Viktor Axelsen er i en semifinale, der spilles på bane to. Du kan se programmet her og følge med lige nu på TV 2 SPORT.

Lyn-analyse

Umiddelbart ligner det en ganske overkommelig opgave for Viktor, men med gårsdagens kamp in mente skal man være en lille smule varsom. Man skal virkelig ramme dagen med det spil, der skal til for at vinde under de her forhold. Det kan hurtigt blive forkrampet, og tøver man bare det mindste, taber man kampene.