Badminton

Viktor Axelsen spiller sig sikkert i stor finale for tredje år i træk

Viktor Axelsen vandt sikkert i sin semifinale, da han for tredje år i træk spillede sig i finalen af Super Series-turneringen India Open.

Viktor Axelsen bliver eneste danske islæt i søndagens finale i herresingle i Super Series-turneringen India Open.

Axelsen, der er turneringens på papiret bedste spiller med sin position som nummer fire i verden, vandt sin semifinale i ganske sikker stil med 21-12, 21-13 over Angus Ng Ka Long fra Hongkong på bare 29 minutter.

Ka Long nåede kun at være foran ved 2-1, og så tog danskeren ellers over. Ved 10-8 rykkede Axelsen til 13-8 og siden 16-12.

Herfra så han sig ikke tilbage, da han vandt de næste fem point og snuppede første sæt. Danskeren var ikke på TV-banen i Indien, men alligevel var det tydeligt at høre på publikummet i baggrunden, at han var en populær herre.

Efter sidebytte kom Viktor Axelsen bagud 0-4, men så fandt han igen ind i rytmen. Ved 11-10 viste danskeren igen, hvorfor han er med helt fremme i verdenstoppen, da han vandt de næste ni point og kort efter lukkede sættet til 21-13.

Det er tredje år i træk, at Axelsen er i finalen ved India Open. De sidste to gange har han dog tabt, ligesom han foreløbig kun kan notere én Super Series-sejr. Søndag får han nu endnu en chance.

I lørdagens anden semifinale tabte Antonsen med 17-21, 14-21 til Chou Tien Chen fra Taiwan. Dermed led Antonsen samme skæbne som Hans-Kristian Vittinghus, der røg ud i kvartfinalen til samme modstander.

Den danske mester, Anders Antonsen, kom aldrig rigtig tæt på at slå Chou Tien Chen fra Taiwan, da han tabte semifinalen i to sæt.