Badminton

Dansker tog fat i modstander efter nederlag: - Han skal opføre sig ordentligt

Mads Conrad og Mads Kolding var ikke tilfredse med den måde, som Kevin Sukamuljo spillede på i semifinalen ved India Open.

Se India Open-finaler søndag fra kl. 10:30 på TV 2 SPORT

Den danske herredouble måtte lørdag eftermiddag se sig slået af indonesiske Gideon Fernaldi og Kevin Sukamuljo i tre sæt, men for andet møde i træk var der stridigheder på banen, der trak stor opmærksomhed.

Efter et første sæt, hvor danskerne tabte med 14-21, skruede de tempoet op i andet og vandt med 21-18. Derfor skulle kampen afgøres i et tredje sæt, og her kom danskerne til kort.

Det indonesiske par vandt med 21-9 og er dermed klar til finalen, men efter kampen udspillede sig en mere sjælden episode. Efter kampen tog Mads Conrad nemlig fat i Sukamuljo over nettet, da spillerne sagde tak for kampen, og det var ikke lykønskninger, der blev udvekslet.

- Jeg sagde bare, at han skal huske at opføre sig ordentligt og respektfuldt over for sine kollegaer. Resten lader vi blive imellem os, og så er den lukket der, skriver Mads Conrad i en SMS til TV 2 SPORT.

Danskerne var nemlig alt andet end tilfredse med den måde, som Sukamuljo opførte sig på i semifinalen. Og TV 2 SPORT's badmintonekspert Jim Laugesen kan sagtens se, hvorfor Conrad lige tog en alvorssnak med indoneseren.

Bægeret flød nok over i dag, og det kunne man se på Mads Conrad.

Jim Laugesen, badmintonekspert

- Det så ud som om, at Mads Conrad var rigtig sur på ham, og det kan jeg egentlig også godt forstå. Der var nogle episoder i kampen, hvor han godt kunne vise lidt bedre opførsel, siger Jim Laugesen.

- Han skød direkte ind på kroppen af danskerne, og der er det normalt, at man siger undskyld. Så slog han efter bolden, når den var langt ude, for derefter at kigge dem dybt i øjnene. Det er at trække den for langt. Så må man også forvente, at ens modstandere reagerer på det.

Du kan se episoder, Jim Laugesen refererer til i klippet her:

Mads Conrad-Petersen og Mads Kolding var ikke tilfredse med den måde, som Kevin Sukamuljo spillede på i semifinalen ved India Open. Video: Christian Kjær

Det er ikke første gang, at Sukamuljo går danskerne på nerverne. Parrene mødtes sidst i All England, hvor det især var indoneserens serv, som irriterede danskerne. 

Dengang fortalte de, at bægeret var lige ved at flyde over, men ifølge badmintoneksperten er situationen værre nu.

- Bægeret flød nok over i dag. Sukamuljo har lidt en hånende måde at smile på. Man kan ikke tage noget fra manden rent spillemæssigt. Han er verdens bedste herredoublespiller, og det man også huske nogle gange. Men derfor behøver han ikke, at lave alle de der ting, det er han simpelthen for god til, siger Jim Laugesen.

- Det blev nok for meget for Mads Conrad. Han er egentlig en stille og rolig type og kan også godt lide lidt lir, men han syntes nok, at det var over grænsen.

Mens Conrad og Kolding altså røg ud, spillede herresinglen Viktor Axelsen sig i finalen. Han spiller kamp tre.

Vi viser India Open-finalerne på TV 2 SPORT fra klokken 10:30.