Badminton

Ung indoneser imponerer: - Han har udviklet badmintonsporten

Dansk badminton havde et succesfuldt 2016 med masser af tv-tid. Men det er andre mange andre spillere, som er værd at holde øje med.

I videoen over artiklen kan du se, hvorfor Kevin Sanjaya Sukamuljo på godt og ondt allerede er blevet et stort navn i badmintonverdenen.

Dannebrog er ofte en markør for, hvor spændende tv-programmet til badmintonturnering er. Men sådan bør det ikke altid være.

Der findes nemlig masser af gode badmintonkampe uden dansk deltagelse og masser af gode badmintonspillere uden dansk pas.

- Jeg kan faktisk gode lide at se de spillere, som man i virkeligheden ikke bryder sig særlig meget om sådan rent personligt, siger badmintonkommentator Dennis Bostrup i TV 2 Badmintons podcast.

En af dem er Kevin Sanjaya Sukamuljo, der allerede i en alder af 21 år er blevet berygtet for sine uhyggelige – og til tider ulovlige – server.

Men den indonesiske herredoublespiller, der har vundet hele fem Super Series-turneringer det seneste år sammen med makkeren Marcus Fernaldi Gideon, har også taget badmintonsporten til et nyt niveau.

Det mener TV 2 SPORT’s badmintonekspert, Jim Laugesen.

- Han har udviklet ting, mens vi bare har siddet og kigget på. Den måde, han går til sit badmintonspil på i sin herredouble, det er noget helt nyt, jeg ikke har set før, siger Jim Laugesen i TV 2 Badmintons podcast.

- Han har fire forskellige server. Han har den her ned af ryggen, som han nogle gange bliver dømt for. Så har han en, hvor han cutter ned i korket på bolden. Så server han hurtigt, så server han langsom. Det er han den eneste, der kan, siger Jim Laugesen.

Det er heller ikke kun i toppen af verdensranglisten, at de spændende badmintonspillere findes.

- Der er ham her den japanske mixdoublespiller Watanabe, som spillede rigtig godt til All England. Han kan godt gå hen og blive rigtig, rigtig god, siger Jim Laugesen.

Hør mere om de mange ikke-danske badmintonprofiler i TV 2 Badmintons podcast på iTunes og SoundCloud.