Badminton

Indoneser får ekspert op i det røde felt: - Nu må der gøres noget ved det

Indoneseren Kevin Sukamuljo har igen bragt sig i fokus med sin høje serv under Malaysia Open. Det skal stoppes, mener TV 2 SPORT's badmintonekspert.

Han er en af verdens allerbedste herredoublespillere. Men han er også en af de mest kontroversielle.

Kevin Sanjaya Sukamuljo vil på næste uges verdensrangliste rykke op som nummer et i herredouble sammen med makkeren Marcus Gideon.

Nu må BWF simpelthen gøre noget ved det her. Det er ødelæggende for sporten

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

Men det er ved hjælp af en meget kontroversiel serv, hvor han rammer bolden langt over den tilladte grænse, der populært sagt betyder, at bolden skal rammes under laveste ribben.

Den grænse udfordrede den 21-årige indoneser endnu engang i kvartfinalen ved Malaysia Open mod de kinesiske verdensettere Li Junhui og Liu Yuchen.

- Han rammer bolden så højt, at flugten på bolden næsten rammer skulderen på modtageren. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, hvis man server efter reglerne, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

Kevin Sanjaya Sukamuljo lavede to af de omtalte server mod kineserne ved stillingen 18-17 i tredje sæt og igen ved 20-17. Og det fik Jim Laugesen til at reagere voldsomt.

- Det er helt vildt. Altså dommer! Jeg kan ikke forstå det. Jeg bliver så hidsig af det, udbrød han efter serven ved 18-17.

Indoneserne vandt tredje sæt med 21-17 og er dermed sikre på at overtage Li Junhui og Liu Yuchens førsteplads på verdensranglisten.

- Der sidder en servedommer og snorksover. Den er ikke længere. Kevin bøjer jo bare reglerne. Og han får lov til det. Nu må BWF (det internationale badmintonforbund red.) simpelthen gøre noget ved det her. Det er ødelæggende for sporten, siger Jim Laugesen.

Også danskerne Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding har været frustrerede efter mødet med Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Mads Conrad tog fat i Kevin Sukamuljo, efter danskeren tabte en intens kamp til indoneserne. Video: Christian Kjær

Danskerne tabte til Sukamuljo og makkeren Marcus Gideon i semifinalerne i All England og India Open. Særligt ved turneringen i Birmingham var danskerne utilfredse med indoneserens serv.

Og det er langt fra kun danskerne, der er utilfredse med indoneserens server. Også Li Junhui og Liu Yuchen var tydeligt utilfredse og henvendte sig flere gange til servedommeren undervejs.

- Der er sikkert også nogen, der vil sige, at ’han bliver jo ikke dømt’. Og det er jo netop problemet. Han bliver jo ikke dømt. Men det gør mange af de andre, når de spiller mod ham. Det må være for svært for dommerne at navigere rundt i de regler, der er lige nu, siger Jim Laugesen.

Du kan se Kevin Sanjaya Sukamuljo og makkeren Marcus Gideon i semifinalen ved Malaysia Open direkte på TV 2 SPORT lørdag fra kl. 11.25.