Dansk damedouble er finaleklar efter dramatisk første sæt

Danske Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er klar til finalen ved Singapore Open, efter de slog sydkoreansk par for første gang i år.

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ekspederede deres onde ånd fra Sydkorea ud for første gang i år. Med cifrene 28-26, 21-11 kan den danske duo se frem til en finale i Super Series-turneringen Singapore Open søndag.

Det tredje gang i år, at danskerne stod over for sydkoreanske Ye Na Chang og So Hee Lee i år. Og tredje gang skulle altså blive lykkens gang, efter danskerne både havde tabt til dem i Malaysia i sidste uge samt i All England-finalen.

Fra kampens begyndelse tog sydkoreanerne ellers teten og kom hurtigt foran 8-1. Og så lå presset på Rytter Juhl og Pedersen. Det så dog ikke ud til at påvirke danskerne, der med otte point i træk bragte sig foran 13-12.

I resten af sættet fulgtes parrene ad så meget, at der skulle ekstra bolde til for at finde en afgørelse. Her skulle danskerne bruge fire sætbolde, før de ved stillingen 28-26 kunne tage første sæt hjem, efter de fik medhold i en challenge.

Den tætte afgørelse på første sæt så ud til at give danskerne høj moral i begyndelsen af andet sæt, hvor parret kom foran med 6-1 og 10-2. Den føring smed danskerne ikke, der vandt andet sæt med 21-11.

I finalen venter det førsteseedede japansk Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi.

Om Danmark får to par i finalen bliver afgjort senere, når herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen spiller sin semifinale omkring klokken 10:00. Se det på TV 2 SPORT.