Dansk herredouble er klar til finalen efter stort comeback mod verdensettere

Danske Mathias Boe og Carsten Mogensen leverede overraskelsen i semifinalen ved Singapore Open og slog førsteseedede indonesere i tresætsdrama.

De undertippede danskere skulle bruge tre sæt til at afgøre semifinalen i Super Series-turneringen Singapore Open over de topseede indonesere, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon. Med cifrene 11-21, 21-11 og 21-14 er Mathias Boe og Carsten Mogensen finaleklar.

Hårdt presset fra kampens begyndelse og bagud med 2-7 begyndte det danske par så småt at få defensiven til at fungere. Den virkede så godt, at danskerne kom på 9-10. Det rakte dog ikke; indoneserne skruede op for tempoet og vandt første sæt 21-11.

I andet sæt kom Boe og Mogensen ud med mere fokus på at gøre duellerne korte, og den taktik så ud til at give pote. Danskerne kom således foran med 6-0 og kunne gå til ophold foran 11-4. Taktikken med de korte dueller havde dog i perioder udfald tydeligst ved én duel, der varede hele 45 slag.

Til trods for det vandt den danske duo sættet med 21-11, og så skulle det hele afgøres i et tredje af slagsen.

Det afgørende sæt blev indledt med en lang duel på hele 44 slag, og det blev måske en indikation på, hvilket drama de to par stod foran. Duellen vandt danskerne, og de fik da også den bedste start på sættet, hvor de kom foran 7-3. Føringen udbyggede de og kom foran 14-7.

Her indledte indoneserne et forsøg på et comeback med tre point i streg. Det helt store comeback udeblev dog, og så kunne danskerne juble over at have slået de topseede indonesere. Sættet endte med 21-14.

Der spilles Singapore-finaler fra klokken 7 dansk tid søndag med dansk deltagelse i damedouble og herredouble. Se det på TV 2 SPORT.