Badminton

Møder berygtet par om en plads i finalen: - Det er to små provokerende børn

Mathias Boe og Carsten Mogensen vil forsøge ikke at lade sig provokere af den indonesiske badmintonstjerne Kevin Sukamuljo.

Se Singapore-semifinaler på TV 2 SPORT kl. 7:55

Han er verdens måske bedste herredouble-spiller, men som klippet over artiklen vidner om, er han langt fra den mest populære spiller i badmintonverdenen.

21-årige Kevin Sukamuljo fra Indonesien fik for to uger siden nogle alvorsord med på vejen, da han og makkeren Marcus Gideon slog danske Mads Conrad og Mads Kolding ud af India Open.

Det er vores idioti, hvis vi hopper med på den og lader os irritere af det

Mathias Boe

Sukamuljo er nemlig berygtet for at gøre alt for at tirre sine modstandere med usportslige kneb og provokationer.

Lørdag er det så Mathias Boes og Carsten Mogensens tur til at stå over for det succesfulde indonesiske par, når de mødes i semifinalen i Singapore Open.

- Det er to ret små provokerende børn. De hilser ikke engang på os, når vi går forbi dem. Det er nogle af dem, som jeg ved, de andre doublespillere fra de andre lande også gerne vil have skovlen under. De er rigtig, rigtig dygtige, men ikke specielt vellidte, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

- Det spiller de også på, og de spiller rigtig godt, når de bliver pirret og kan tirre folk. Vi ved, de gør det, og det kan også godt være, der kommer en serv ned ad ryggen fra ham Kevin. Det må vi se, om vi kan lade være med at lade os gå på af. Jeg tror, vi har midlerne til at slå dem. Det skal jeg selvfølgelig også tro på, for ellers kunne vi ligeså godt køre ned i byen og få et par drinks.

Mathias Boe og Carsten Mogensen har med henholdsvis 36 og 33 år nogle flere år på bagen end semifinalemodstanderne.

Derfor er det nærliggende at tro, at de er for rutinerede til at lade sig gå på at det mentale spil fra Sukamuljo og Gideon, men så simpelt er det bare ikke.

- Vi er stadig som 15-årige, når vi går på banen. Vi ved, der kommer udfordringer, hvor vi bliver irriterede og provokerede på banen. Om det bliver Kevin eller Marcus eller en anden ting, kan vi ikke sige noget om, men vi ved, det kommer, og det skal vi prøve at dæmme op for. Så er det vores idioti, hvis vi hopper med på den og lader os irritere af det, så det må vi prøve at lade være med, men det er desværre ret svært, forklarer Mathias Boe.

- De synes sikkert også, vi er pisseirriterende at spille mod, så det er nok ens på begge sider, vil jeg tro.

Vi er godt klædt på til, hvad de kommer med, og hvis vi kan det, ved vi også, at de synes, vi er ubehagelige at spille imod

Mathias Boe

Gideon og Sukamuljo er ubetinget verdens stærkeste herredouble lige nu.

Duoen er nummer et på verdensranglisten og har vundet 18 ud af 18 kampe i år, hvor det er blevet til turneringssejre i All England, Indien og Malaysia, så der skal altså ikke kun mental styrke til at slå dem.

- De har spillet ufatteligt godt, og de bruger kun halvdelen af den tid, vi bruger, på at vinde. Så selvom det er tredje uge i streg, de spiller, virker det, som om de har meget energi. De har været forholdsvis overlegne i den her turnering og også i sidste uge, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

- Vi skal sammen med vores træner prøve at få lagt en taktik til at dæmme op for dem. Vi er godt klædt på til, hvad de kommer med, og hvis vi kan det, ved vi også, at de synes, vi er ubehagelige at spille imod. Det bliver en stor udfordring, men vi er klar til det, og kan vi få samme spil frem (som i kvartfinalen, red.), så skal det nok blive sjovt.

Parrene har mødt hinanden to gange tidligere, hvor det er blevet til en sejr til hver. I november sidste år vandt indoneserne i to tætte sæt i China Open, mens Boe og Mogensen vandt i Malaysia Open tilbage i april 2015.

Kampen spilles som nummer tre på tv-banen efter klokken 8 og kan ses direkte på TV 2 SPORT.