Badminton

Travle badmintonstjerner: Årligt EM er latterligt

Mange lande sætter pris på muligheden for EM-medaljer årligt, siger generalsekretær i Badminton Europe.

I denne weekend kæmper de bedste danske badmintonspillere om medaljerne ved EM i Kolding. Men der er ikke længe til, at de igen skal kæmpe om europamesterskabet.

Tidligere blev EM afholdt hvert andet år. Men nu bliver turneringen afholdt hvert år med undtagelse af de år, der afholdes European Games.

Samtidig med et hyppigere EM kommer der også en ny struktur for de største turneringer, hvor Super Series-formatet justeres med flere turneringer.

De danske topspillere er ikke så begejstret for den nye struktur.

Kalenderen er presset nok i forvejen, vurderer Joachim Fischer Nielsen, der danner mixeddouble med Christinna Pedersen.

- Helt ærligt så synes jeg, at det er latterligt på mange måder. Jeg kan ikke rigtig se, hvorfor vi skal til EM hvert år. Vi spiller så mange turneringer, siger han.

Den holdning deler den topseedede Viktor Axelsen. EM betyder meget, og særligt når det er på hjemmebane, fortæller han.

- Men det betyder ikke lige så meget for mig, som hvis det blev spillet hvert andet år. Nu bliver det spillet hvert år, så det er ikke sådan, at det rangerer. Der er for mange turneringer, så man bliver nødt til at vælge.

Ifølge Brian Agerbak, der er generalsekretærer i Badminton Europe, er den nye struktur baseret på at skabe mere retfærdighed for europæiske spillere.

- Det er en turnering, hvor spillerne har mulighed for at tjene nogle verdensranglistepoint. Særligt i vores tilfælde, hvor de asiatiske spillere ikke er med, siger han.

Agerbak erkender, at det kan være svært at jonglere med de mange turneringer for de spillere, der klarer sig rigtig godt i verden.

- Det er jo stadig meget vigtigt at få EM-medaljer i andre lande. Danmark er rimelig dominerende i Europa, så der er det måske ikke en EM-medalje fra eller til, der gør den store forskel.

- Men det er det for en masse af de andre lande. For mange af spillerne betyder det meget, at der er mulighed for at få den økonomiske støtte, der ofte er bygget op på resultater, siger han.

Danmark er repræsenteret i otte ud af de ti EM-semifinaler lørdag. Tre af dem er rene danskeropgør.