Badminton

Boe og Mogensen slår landsmænd og vinder EM for anden gang

Mathias Boe og Carsten Mogensen er europamester igen, efter de vandt den rent danske finale mod Mads Kolding og Mads Conrad i to sæt.

Se de resterende EM-finaler lige nu på TV 2 SPORT og TV 2 Play

Verdens nummer tre i herredouble, 36-årige Mathias Boe og 33-årige Carsten Mogensen, kan skrive EM-titel nummer to på CV'et ved de individuelle mesterskaber. 

På 51 minutter formåede de at besejre verdens nummer syv, Mads Kolding og Mads Conrad, med 21-16, 22-20.

Og der var fart på fra starten, i det der var dagens eneste danskerfinale ved EM i badminton. Allerede efter seks bolde havde tre af spillerne sprunget en ketcher, og de hårde slag fortsatte det meste af kampen.

Efter parrene havde fulgt hinanden  6-6, fik Boe og Mogensen overtaget, hvor specielt Mathias Boe viste stor styrke. Med stort overblik og en skarp offensiv styrede han herredoublen, og så rykkede de først til 9-6 og siden til 18-12.

Herfra kom Kolding og Conrad aldrig rigtig tæt på igen, og så lukkede det topseedede par første sæt med 21-16.

I andet sæt fortsatte kampbilledet, mens Kolding og Conrad forsøgte at finde løsninger mod parret, der har 15 Super Series-titler i karrieren. Rutinen slog da også til, da Boe og Mogensen rykkede til 15-9, hvor det efterhånden så ud til, kampen var afgjort.

Mads Conrad fandt dog fem gode server frem, og så var kampen pludselig helt lige igen frem mod afgørelsen på sættet, hvor publikummet i den grad blev forkælet med spil i verdensklasse fra begge par.

Ved 20-19 fik Boe og Mogensen matchbold, som førstnævnte dog sendte ud over sidelinjen. På anden matchbold var der ingen slinger i valsen. Det topseedede par fik trykket godt på, og så sendte Kolding bolden ud over baglinjen.

Dermed er Boe og Mogensen europamester i herredouble for anden gang. Sidst de vandt turneringen var i 2012.