Badminton

Dommer overser afgørende bold: - Det er en fadæse

Badmintonekspert Jim Laugesen var på ingen måde imponeret over dommerpræstationen ved Thailand Open, da dommeren lavede en klar fejl.

Se finalerne fra Thailand Open søndag fra kl. 8 på TV 2 SPORT

Det så ud til, malaysiske Goh havde slået et fremragende vinderslag fra baglinjen mod slutningen af andet sæt, da bolden gik i gulvet på modstanderens side, og han sammen med makkeren Lai stoppede op.

Problemet var bare, at Thailands Sapsiree Taerattanachai skrabede bolden tilbage over nettet, og da kampens dommer ikke havde set, at bolden ramte jorden, så gik pointet fejlagtigt til thailænderne.

- Bolden er i gulvet. Det er da en fadæse dommer, hvis du ikke kan se den. Den bouncer (hopper, red.) jo. Amen altså, hvad laver du deroppe, det er det eneste, du skal se på, lød det kontant fra badmintonekspert Jim Laugesen i kommentatorboksen rettet mod dommeren.

Episoden skete ved 15-15 i andet sæt af Grand Prix Gold-semifinalen i Thailand Open, efter den malaysiske mixed double havde vundet første sæt med 21-19. Goh og Lai fra Malaysia burde da også have fået pointet, men da dommeren ikke så, bolden ramte gulvet, gik pointet til thailænderne Dechapol og Sapsiree.

Det brugte de som afsæt til kort efter at sikre sig andet sæt med cifrene 21-19.

- Så kan man diskutere, om det betyder noget eller ej. Det betyder noget nu, for det ender 21-19, og de har faktisk kun vundet 20 point, fulgte Jim Laugesen op.

For ham var der heller ingen tvivl om, kampens dommer burde have set, at bolden var i gulvet, inden den blev slået retur. Også selvom det var med til at forvirre ham, at Thailands Sapsiree blot spillede videre og lod som ingenting.

- Det er jo ikke en dom på linjen, hvor man kan diskutere, om det er svært at se. Det er jo en bold, der går i gulvet og hopper op, som bliver slået over. Hvad kigger dommeren på? Det er det eneste, han skal se på, sagde Jim Laugesen.

Det malaysiske par prøvede at kalde en turneringsreferee (overdommer, red.) ind på banen for at argumentere for deres sag, men det var forgæves. I sidste ende kunne de dog trøste sig med, at de efter et ekstra sæt vandt kampen med 21-17 i tredje sæt. Det betyder også, at Goh og Lai søndag spiller finale, når de afslutter finaledagen ved Thailand Open mod kinesiske He og Du.

Thailandske Sapsiree Taerattanachai kom også i fokus kort efter i kampen, men det var til gengæld i mere positiv forstand, da hun leverede denne flotte opsamling.

Sapsiree Taerattanachai fra Thailand leverede en fremragende redning liggende på gulvet, da hun sammen med makkeren Dechapol tabte semifinalen i Thailand Open. Video: TV 2 SPORT