Badminton

Efter grim ulykke: Boe og Mogensen igen verdens bedste

Et år efter Carsten Mogensens comeback er Danmarks bedste herredouble atter nummer ét på verdensranglisten.

I juni 2016 gjorde badmintonspilleren Carsten Mogensen comeback, efter at han fire måneder tidligere var faldet om med en hjerneblødning under hold-EM i Rusland.

Sammen med makkeren Mathias Boe begyndte en lang comebackrejse. Første mål var at komme til OL i Rio. Det lykkedes. Dernæst skulle niveauet løftes yderligere, så de igen kunne blande sig i verdenstoppen. Det skete også.

Og inde i dem, i hvert fald hos Mathias Boe, boblede en drøm om, at man en dag igen kunne ramme toppen af verdensranglisten, som man senest gjorde i maj 2013 - længe før Mogensens uheld. Torsdag lykkedes missionen. Efter flere måneders stærke resultater er det danske par atter nummer ét i verden.

- Det betyder rigtig meget for os. Det var et lille mål, jeg i hvert fald havde, efter Carsten kom tilbage fra hans sygdomgsforløb, og vi kunne se, vi spillede nogenlunde fornuftig badminton. Så tænkte jeg da, at det var noget, som kunne være rigtig sjovt at se, om vi ikke kunne komme helt op i toppen igen, siger Boe til TV 2 SPORT og sender rosende ord af sted om makkeren:

- At man overhovedet kan komme tilbage og levere på det niveau, som 'Nuller' (Mogensen, red) har gjort, det gør det ekstra specielt og giver en speciel følelse i kroppen, det skal jeg blank indrømme.

Carsten Mogensen selv har haft meget andet at tænke på i forbindelse med comebacket. Men ikke desto mindre er han stolt.

- Jeg har ikke tænkt så meget på det, men det er da fedt at blive etter i verden igen. Det var faktisk først, da Mathias gjorde mig opmærksom på det, at jeg tænkte på det, siger Mogensen videre til Ritzau.

De to er i øjeblikket i aktion ved Premier Super Series-turneringen Indonesia Open, hvor de senere torsdag spiller anden runde, men at de kan gå ind til kampen som nummer et, fire år efter de sidst lå på toppen, det sidder i kroppen.

- Det er noget specielt at ligge nummer et. Det tror jeg, alle der har prøvet det, vil sige. Første gang man så sit navn øverst, der var det en rigtig speciel følelse, siger Boe.

Parret har to gange de seneste måneder slået de ellers uovervindelige indonesere Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, og det gav blandt andet finalesejr i Singapore Open.

- Vi har slået dem, der nok sammen med os betegnes som det bedste par i verden, og vi ved, at hvis vi rammer topniveau, så kan vi slå alle, siger Mathias Boe.

Lige nu er fokus på opgaven i Indonesien, men til august venter VM i Skotland. En VM-guldmedalje er en af få ting, der mangler i de to danskeres titelsamling.

Det er blevet til både sølv og bronze tidligere, og sulten efter VM-guldet er i den grad til stede.

- Det vil selvfølgelig være rigtig, rigtig fedt. Vi har vundet medaljer før, og hvis vi kan gøre det godt i de sidste turneringer inden da, så har vi da i hvert fald muligheden, siger Boe.

Selv om Boe og Mogensen i næste måned runder henholdsvis 37 og 34 år, er der ingen antydninger af rust i leddene. Og motivationen er fortsat enorm.

- Vi er sultne, og vi vil gerne vinde. Vi har lige lavet en ny aftale med vores sponsor Yonex, så vi har ingen planer om at stoppe i morgen.

- Så længe vi er motiverede, er vi der også. Vi har det, der skal til, så vi har ingen planer om at stoppe foreløbig, slår Carsten Mogensen fast.