Badminton

Ekspert om presset Axelsen: Skal finde ’den anden Viktor’ frem igen

Det er scener som disse, Viktor Axelsen håber at få tilbage. MARCELO DEL POZO / Scanpix Denmark

Viktor Axelsen skal arbejde på at finde sit topniveau frem igen. Ifølge badmintonekspert er et afbud til en stor turnering første skridt på vejen.

For halvanden måned siden triumferede Viktor Axelsen i Super Series-turneringen India Open, men siden har den 23-årige dansker haft det svært på banen.

I Malaysia Open røg danskeren ud i anden runde, mens det både i Singapore og Indonesien blev til exit i første runde. Det har Axelsen nu taget konsekvensen af og spiller således ikke Australian Open i næste uge. Ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen er det et fornuftigt valg.

- Han har søgt efter sit spil siden India Open, og man har godt kunnet se, at han har haft svært ved at finde det. Så jeg synes, det er den logiske beslutning at tage hjem inden Australian Open, siger han.

Laugesen har udefra tydeligt kunnet se en manglende spilleglæde hos Axelsen, og med et VM i Glasgow om godt to måneder er et afbud til Super Series-turneringen ifølge eksperten en nødvendighed. Nu skal der arbejdes på at få vendt spillet og på at finde smilet frem.

- Først og fremmest skal den helt store prioritering for Axelsen være at komme tilbage og finde gnisten og glæden, som vi så, han havde til OL, siger han og henviser til den store energiudladning, han leverede, da han slog Lin Dan i kampen om bronzemedaljer.

Sådan ser man ud, når man lige har vundet OL-bronze efter et flot comeback i tresætsdramaet 15-21, 21-10, 21-17.

- Når han har glæden, spiller han godt badminton. Når han ikke har det, mangler han evnen til at finde spillet frem alligevel. Han skal arbejde på bundniveauet, som ikke er højt nok i øjeblikket. Han skal finde ’den anden Viktor’ frem igen.

I øjeblikket ligger Viktor Axelsen nummer 2 på verdensranglisten, men med afbuddet til Australian Open risikerer han at miste placeringen. Det er dog en risiko, han skal være villig til at løbe, hvis VM skal blive en succes.

- Afbuddet her viser, hvor seriøs han er omkring sin sport. Der er sikkert mange andre, der lige ville have taget Australien-turneringen med og så tage hjem efter det. Men Axelsen kigger længere frem og siger ”jeg skal have et godt VM. Det er det, jeg går efter”. Og så må det have de konsekvenser, det har, i form af risikoen for at miste seedning og det økonomiske aspekt.

Nu er han alligevel dernede – kunne han så ikke lige så godt tage Australien med?

- Nej, ikke nødvendigvis. Det kan faktisk gøre, at han får endnu dårligere fornemmelse. Han skal mærke efter inderst inde, og det nytter jo ikke noget, hvis han ikke kan ramme det niveau, som han gerne vil og ikke har glæden ved at spille.

Danskerens bedste placering ved VM er en bronzemedalje på hjemmebane i 2014. I år spilles det fra den 21. til 27. august og kan ses på TV 2 SPORT.