Badminton

Danske verdensettere kan fuldende ’miraklet’: - Fuldstændig urealistisk

For et år siden gjorde Boe og Mogensen comeback i Indonesia Open. I år er danskerne ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert favoritter til titlen.

Se den danske semifinale på TV 2 SPORT og på PLAY. Det er fjerde kamp på tv-banen. De forventes at gå på omkring klokken 14:00 dansk tid.

Aldrig har en europæisk herredouble stået øverst på podiet i Indonesia Open. Den statistik kan Mathias Boe og Carsten Mogensen ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen bryde.

- Jeg forventer, at de vinder turneringen. Hvis man kigger på, hvordan Mathias og Carsten har spillet det seneste stykke tid, og hvordan de har spillet i den her turnering, så ser det godt ud. De par, der er tilbage, har de bestemt gode muligheder for at slå, siger han.

Skulle det ske, vil det ikke blot være en historisk bedrift; det vil ifølge Laugesen også være et mirakel. Det danske doublepar deltog i turneringen i fjor, men dengang var omstændighederne anderledes end i år. Indonesia Open sidste år var nemlig første turnering for doublen siden Carsten Mogensens hjerneblødning under EM fire måneder forinden.

Siden er det gået stærkt for det danske par, og torsdag strøg de til tops på verdensranglisten. I eftermiddag spiller de om en plads i finalen i en Super Series Premier-turnering mod indoneserne Muhammad Rian Ardianto og Fajar Alfian.

- Det er jo fuldstændig urealistisk og helt vildt, at de har kunnet gøre det. At de står et år efter og er i semifinalen med gode muligheder for at vinde det hele er unikt. Det er ikke set før i badminton. Først handlede det om, hvorvidt Mogensen kom tilbage og kunne stå på banen. Nu står vi og diskuterer, om han kan vinde turneringen. Det må siges at være helt specielt.

Sidste år kaldte Laugesen doublens comeback i Indonesia Open grænsende til det umenneskelige. Her vandt de første kamp, men måtte se sig slået i runde 2.

I år har de taget skridtet videre.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at de et år efter kunne stå her med store chancer for at vinde turneringen, og det var der vist heller ingen læger, der havde. Vi kan godt begynde at skrive de lægebøger om, fordi det er et mirakel, siger Laugesen.

Den danske herredouble har vundet 15 Super Series-finaler.