Badminton

Efter konstante buhråb: Mathias Boe svarede igen med provokerende gestus

Efter en intens semifinale var der alt andet end kærlighed i luften mellem den danske herredouble-spiller og de indonesiske fans.

- Der er altid super meget kog på tingene herude i Indonesien. Særligt, når vi som i dag møder de lokale helte.

Sådan indleder Mathias Boe sin beskrivelse af stemningen under lørdagens semifinale. Her mærkede han og makker Carsten Mogensen for alvor den indonesiske heksekedel, da de besejrede hjemmebane-doublen Muhammad Ardianto og Fajar Alfian ved Indonesia Open. Men også hvordan det flere gange undervejs i semifinalen kogte over for det indonesiske publikum.

- De råber "Go home Denmark" og også værre ting. Jeg synes faktisk ikke, at det er specielt sympatisk, at vi på den måde skal lægge øre til alle mulige svinere og trusler, bare fordi vi er i færd med at vinde over to indonesere, siger Mathias Boe.

Det er selvfølgelig ikke behageligt, men det er en del af jobbeskrivelsen på det her niveau

Mathias Boe

I sekunderne efter sejren gjorde danskeren ikke meget for gyde olie på vandene. Eller rent metaforisk så tilførte han faktisk brandbar væske til den sydende stemning. Bare tilsat en brændende tændstik i form af en lille dans og ikke mindst en provokerende hilsen til publikum i Jakarta Convention Center.

Mathias Boe viste sarkastisk med hånden bag øret, at han ikke kunne høre buh-råbene fra de indonesiske fans.

Se Mathias Boes fejring af sejren i videoen øverst i artiklen.

- Det var blot forløsning over at vinde en så svær kamp, hvor vi blev mødt af en buhen fra start til slut. De er meget passionerede herude, så det er en del af gamet på det her niveau. Det var dejligt at vinde kampen og kunne give lidt igen, siger Mathias Boe.

Den 36-årige dansker har prøvet en del i sin karriere - deriblandt det store pres fra publikum. I Indonesien er det dog noget større. Ifølge Mathias Boe kan passionen hos de indonesiske badmintonfans sammenlignes med samme hos tilhængerne af Danmarks to største fodboldklubber:

- Det er lidt som en kamp mellem Brøndby og FCK, hvor vinderholdet også får smidt ukvemsord og trusler efter sig fra modstandernes fans.

- Vi må trække på skuldrene over for de mennesker, der kan hidse sig op overfor en person, de aldrig har mødt i virkeligheden. Nu har vi prøvet det en del år, og så lukker man mere og mere af for det. Men det påvirker selvfølgelig stadig, og det er aldrig rart at få sådanne hadske kommentarer, men det er en del af gamet. Hvis man ikke klare det, så skal man finde noget andet at lave, siger Mathias Boe.

Skal ikke frygte bøde

Det er ikke første gang, at den rutinerede danske herredouble-spiller fejrer en sejr med dans.

Men ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert er det mere usædvanligt, at Mathias Boe returnerer provokation fra lægterne:

- Det er ikke typisk Boe at være provokerende. Han viser normalt naturlig glæde over sejre, men jeg vil ikke kalde ham provokerende overfor tilskuere. I semifinalen havde de en del mennesker imod sig, så de gav vel bare lidt igen. Kender man det fanatiske, indonesiske badminton-publikum, så synes de sikkert også at det er meget sjovt. Det er en del af showet for dem, siger Jim Laugesen.

Hverken han eller hovedpersonen selv forventer, at fejringen får bødemæssig konsekvens for Boe. Badminton-sporten er ganske enkelt ikke nået dertil ifølge Mathias Boe.

Til gengæld er han og Carsten Mogensen nået frem til Indonesia Open-finalen for første gang siden 2012. En turnering, de søndag kan blive den første europæiske herredouble til at vinde nogensinde. For at det kan lykkes, kræver det en sejr over kinesiske Liu og Li, der besejrede to landsmænd i semifinalen. Da TV 2 SPORT fangede Mathias Boe over telefonen var finale-modstanderne endnu ikke fundet. Hvem det blev, bekymrede han sig på det tidspunkt ikke så meget om:

- For en gang skyld vil jeg sige, at jeg rent faktisk er ligeglad. Det er to meget dygtige par, og uanset hvem vi møder, så skal vi knokle igennem og spille vores allerbedste spil for at kunne slå dem, siger Mathias Boe.

Følg Boe og Mogensen samt de andre Indonesia Open fra klokken 10 direkte på TV 2 SPORT. Danskernes finale er den fjerde.