Badminton

Boe og Mogensen skal knække finalemodstandere mentalt

Den danske herredouble har overtaget mod det kinesiske par, da de sejrede i deres seneste opgør.

Se den danske finale på TV 2 SPORT og på PLAY. De forventes at gå på banen omkring klokken 14:00.

Mathias Boe og Carsten Mogensen kan sikre sig sin 16. Super Series-titel, når de senere søndag skal spille finale i Indonesia Open.

Her skal den danske herredouble møde kinesiske Li Junhui og Liu Yuchen, som de senest har slået i Singapore Open. Her vandt Boe og Mogensen i to sæt med 21-13 og 21-14, og det giver et fremragende udgangspunkt inden dagens finale, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert.

- Mathias og Carsten har vist rigtig højt niveau, ikke bare i denne turnering, men også i dem op til. Da de vandt Singapore Open senest, slog de også de her par. Så det ser rigtig godt ud, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Modstanderne tænker ’uha’ om Boe og Mogensen. For sådan som de spiller i øjeblikket, lever de fulgt op til det at ligge nummer et på verdensranglisten. De har et meget, meget højt niveau i øjeblikket, og det betyder også, at deres bundniveau er så højt, at man kan se, at mange af de her doubler knækker mentalt.

De viser altså vejen for de unge herredoubler i øjeblikket

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

Badmintoneksperten fremhæver doublens taktiske spil, hvor de hurtigt får vendt defensiven til offensiv.

- Deres varemærke er deres sammenspil, og den måde de arbejder med hinanden på. Det er svært at holde dem i defensiven, og det er det, som fungerer i øjeblikket.

- De er ikke storfavoritter, men de er favoritter. Det ser rigtig fornuftigt ud, vurderer Jim Laugesen.

Mathias Boe og Carsten Mogensen kan blive de første danskere nogensinde til at vinde Indonesia Open i herredouble. Den erfarne duo har vundet 15 Super Series-finaler, men altså ikke turneringen i Indonesien endnu. Det bliver der snart ændret på, vurderer Laugesen.

- Carsten og Mathias har vist i en årrække nu, at det er blevet et dansk varemærke, men vi har også haft rigtig gode herredoubler før også. Det er også derfor, at det er helt unikt, at der ikke er nogle danskere, som har vundet den her turnering før, siger Jim Laugesen.

- De viser altså vejen for de unge herredoubler i øjeblikket og viser, hvordan man kan hamle op med de store asiatiske lande, der kommer med meget økonomi og mange spillere.

Indonesia Open er en af de største turneringer på badmintonkalenderen, da den rangerer som én af blot fem  Super Series Premier-turneringer.