Badminton

Axelsen i VM-kvartfinalen efter sejr mod topspiller

Danmarks bedste herresingle spillede sig i VM-kvartfinalen, da han slog verdens nummer seks, NG Ka Long fra Hongkong.

Se flere danske kampe lige nu fra VM i badminton

Danmark har fået sin første plads i kvartfinalerne ved VM i badminton, efter det store medaljehåb Viktor Axelsen viste stor klasse i sin 1/8-finale.

På bare 38 minutter fandt han sit hidtil bedste spil frem i Glasgow, hvor han slog NG Ka Long med 21-17, 21-13.

De to spillere fulgtes ad fra start, hvor begge spillere havde stor fokus på at komme højt på nettet og styre spillet. Frem til 6-6 var Ka Long med, men så fik Axelsen gang i sin farlige offensiv og tog et godt ryk til 15-8.

Herfra fandt hongkongeren igen en vej ind i første sæt og kom helt op på 14-16, inden Axelsen via en skarp offensiv og lidt held på netkanten rykkede til 20-15.

På sin tredje sætbold lukkede danskeren sættet til 21-18, mens han viste stor tænding.

Danmarks bedste herresingle, Viktor Axelsen, spillede sig i VM-kvartfinalen, da han slog verdens nummer seks, NG Ka Long fra Hongkong. Video: TV 2 SPORT

Efter sidebyttet var det NG Ka Long, der fik den bedste start og bragte sig foran 4-1, men så kort efter kom Axelsen tilbage i en af kampens bedste dueller. Efter et fremragende smash fra hongkongeren strakte danskeren sine 194 centimeter helt ud og fik lige nøjagtig bolden sendt tilbage på modstanderens linje.

Det fik Axelsen i gang igen, og selvom han kom bagud 5-7, så tog han, ligesom i første sæt, et vigtigt ryk frem til opholdet ved 11-7, hvor det i hans samtale med landstræner Kenneth Jonassen var tydeligt, at danskeren i den grad var klar.

Klasseforskellen holdt resten af sættet, hvor modstanderen aldrig kom tættere på end tre point, inden Axelsen lukkede kampen og spilede sig til en plads i VM-kvartfinalen.

- Man føler sig altid under pres derinde. Jeg har stor respekt for NG Ka Long. Jeg formåede at lukke ham ned på de rigtige tidspunkter, og han mistede ligesom troen for det. Det er jeg glad for.

- Jeg spillede på et langt højere niveau i dag, end jeg har gjort de foregående dage, så det er sgu nice, sagde Axelsen efter kampen til TV 2 SPORT.

Modsat Axelsen formåede mixed doublen med Mathias Christiansen og Sara Thygesen ikke at spille sig videre, da de tabte 12-21, 17-21 til de topseedede kinesere, Zheng Siwei og Chen Qingchen.

Også den forsvarende danmarksmester i herresingle, Anders Antonsen, er færdig ved VM. Antonsen, der er seedet som nummer 14, tabte 14-21, 18-21 til den ottendeseedede inder Kidambi Srikanth efter 42 minutters spil.

Til gengæld var der oprejsning senere på dagen. Herredoublen med Mads Kolding og Mads Conrad spillede sig sikkert i VM-kvartfinalen, da de på 40 minutter slog verdens nummer 12, Yang og Lu fra Taiwain, med 21-12, 21-12.