Badminton

Berørt VM-dansker forlod interview: - Jeg er lidt i chok

Den danske herredouble fik slukket sin VM-drøm alt for tidligt, og derfor var skuffelsen enorm, da de efterfølgende reflekterede over nederlaget.

Seks ugers intensiv træning op til sæsonens store mål fik en brat afslutning for Kim Astrup og Anders Skaarup, da de kun nåede en times badminton ved VM i Glasgow.

Noget overraskende formåede de ikke at slå verdens nummer 35, Liao og Su fra Taiwan, da de tabte med cifrene 24-22, 13-21, 12-21 uden overhovedet at være i nærheden af sejren i de sidste to sæt.

I herredouble blev det til gengæld til et dansk nederlag, da Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen tabte 24-22, 13-21, 12-21 til Liao Min Chun og Cheng Heng Su fra Taiwan. Video: TV 2 SPORT

Derfor lyste skuffelsen også ud af danskerne efter kampen, hvor det var tydeligt at mærke, de nærmest var rystet over, hvad der lige var foregået, og hvorfor de ikke kunne finde deres vanlige niveau.

- Jeg ved det ikke… Jeg er lidt i chok lige nu. Vi har brugt så lang tid på at forberede os til den her turnering, og alt er egentlig gået, som det skulle, og vi er kun blevet bedre, så snart vi har nærmet os. Så ender vi med at spille begynderniveau derinde. Kroppen og hovedet hang slet ikke sammen. Jeg kan slet ikke lige forstå, det var det.

- Nu er jeg væk fra kæreste og barn i seks dage for at forberede mig (i Glasgow, red.), og så skylder man næsten at gå ind og gøre det bedre, og det vil jeg også ønske, jeg havde gjort. Jeg føler mig lidt som undskyldningen derinde, og man har egentlig bare lyst til at sige undskyld til sin makker og dem, der støtter og tror på mig. Årh, for satan man, sagde 28-årige Anders Skaarup, inden han tog sig til hovedet, greb sin taske og forlod interviewet.

Ved siden af ham havde makkeren Kim Astrup bestemt heller ikke fralagt sig ansvaret for den danske skuffelse, hvor verdens nummer 14 ikke formåede at hive hinanden op og komme tilbage, før sejren var sendt mod Taiwan.

- Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg bruger så meget energi på både Anders’ og mine egne fejl, at man slet ikke drømmer om det. Jeg har slet ikke noget overskud til at være kreativ, som jeg ellers burde være. Jeg er lidt tom for ord, udover det har jeg sagt. Jeg er meget frustreret over, vi ikke fik bedre fat i det i dag. Det var mildt sagt pisse ringe, nåede han at tilføje ind i mellem Skaarups skuffende ord.

På trods af et svært 2017 hvor parret ikke rigtig har leveret i de helt store Super Series-turneringer, så havde Kim Astrup overskud til at finde en smule lys i mørket, da han stod alene tilbage uden sin makker.

- Det var et rigtig hårdt slag. Men hvis man lige sætter sig ud i træningshallen og får det lidt på afstand om et par timer, så er jeg sikker på, vi nok skal finde den lyse side. Vi har trods alt haft nogle gode uger med en masse hård træning, og jeg er lidt irriteret over, vi ikke får det forløst.

- Vi har lidt prøvet det før til VM i Danmark (2014, red.), hvor vi også havde en god periode op til vores første VM, hvor vi syntes, vi virkelig havde rykket os meget, og så gik vi ud og leverede en pose lort. Og det gjorde vi også i dag, men vi skal nok komme oven på igen. Der er turneringer igen, men jeg er utrolig skuffet over vores indsats, sluttede Kim Astrup.

I herredouble blev det til gengæld til et dansk nederlag, da Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen tabte 24-22, 13-21, 12-21 til Liao Min Chun og Cheng Heng Su fra Taiwan. Video: TV 2 SPORT

Imens Astrup og Skaarup ikke formåede at spille sig videre til 1/8-finalen, så kan de danske badmintonfans trøste sig med, at Danmark fortsat har tre herredoubler tilbage.

Andenseedede Mathias Boe/Carsten Mogensen, syvendeseedede Mads Conrad/Mads Kolding og 16. seedede Mathias Christiansen/David Daugaard. Alle tre par spiller torsdag om en plads i VM-kvartfinalen.