Badminton

Dansk stjerne forlod VM i kørestol: - Jeg er hårdt ramt

En dansk VM-drøm sluttede brat, da badmintonstjernen Joachim Fischer forlod turneringen med en brækket ankel. Et uheld, der har ramt ham hårdt.

38 år og måske med en af de sidste chancer for den helt store VM-triumf.

Mixed double-spilleren Joachim Fischer nåede kun 10 dueller af 1/8-finalen mod et par fra Hongkong, før han måtte lægge sig i hjørnet af banen, mens han tog sig til ansigtet i store smerter.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

Badmintonstjernen blev efterfølgende hjulper fra banen af assisterende landstræner Thomas Stavngaard, inden han blev kørt ud af Emirates Arena i en kørestol og videre på hospitalet. Undersøgelserne viste, at anklen var brækket.

- Jeg kunne selv se på billederne, at den var brækket, så det krævede ikke en lægeuddannelse at se det, og lægen var heller ikke langsom til at stille diagnosen, siger Joachim Fischer i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark og tilføjer:

- Jeg er hårdt ramt, og det er ikke særlig sjovt.

På TV-billederne var det svært at se, hvad der præcis skete i situationen, men da bolden blev spillet over ham, lagde han tilsyneladende hele vægten ned over foden for at nå bolden. Fischer spillede i første omgang duellen færdig, inden han humpede lidt rundt. Til sidst blev smerterne dog så store, at han lagde sig i hjørnet, hvor makkeren Christinna Pedersen og læger hurtigt kom ilende til.

- Jeg hører et smæld og et knæk nede i foden, og vi spiller duellen færdig, og jeg kan mærke, at det gør mega ondt. Jeg tror bare, at jeg vrider rundt, og det har jeg prøvet mange gange, hvor jeg så bare binder snørebåndet lidt stramt og spiller videre, men jeg kunne godt mærke her, at det ikke kunne lade sig gøre. Jeg træder ned på den en enkelt gang, og jeg kan mærke, at den bare er helt gal, siger Joachim Fischer.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

Den tidligere OL-bronzevinder og dobbelte VM-bronzevinder bliver fløjet hjem til Danmark fredag med sygetransport. Her vil man så i samarbejde med Team Danmarks læger vurdere, hvorvidt skaden kræver en operation. Hos Badminton Danmark melder man klart ud, at de står klar til at støtte Fischer med de nødvendige ressourcer.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe Joachim tilbage fra den her ubehagelige skade. Lige nu handler det om at få styr på skadens omfang og videre genoptræningsproces, og så må vi tage tingene derfra, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

Makkeren Christinna Pedersen er stadigvæk med i turneringen i damedouble, hvor hun senere torsdag skal forsøge at spille sig i kvartfinalen sammen med Kamilla Rytter Juhl. Situationen påvirkede dog også hende:

- Det var noget, som han ikke kunne spille videre på. Han havde ikke engang lyst til at forsøge. Han forsøger meget, meget kortvarigt at støtte en smule på sin fod, og der skriger han af smerte. Så det er virkelig, virkelig synd for ham, og det er ærgerligt, som vores VM slutter her, lød det fra Christinna Pedersen til TV 2 SPORT.