Badminton

VM-stjerne: - Jeg ville gerne selv have styret, hvornår jeg skulle stoppe

Den 38-årige badmintonspiller Joachim Fischer forlod torsdag VM med en skade. Nu taler han ud om uheldet og tankerne om karrieren fremover.

Der gik et gys igennem tilskuerne i Emirates Arena, da den danske stjerne Joachim Fischer lagde sig på gulvet og vred sig i smerte, mens makkeren Christinna Pedersen satte sig bekymret ved siden af.

Med et var VM-drømmen forbi, da han brækkede sin højre ankel midt under en duel i 1/8-finalen mod et par fra Hongkong.

Derfra gik det stærkt. Humpende ud af hallen med støtte fra assisterende landstræner Thomas Stavngaard, videre over i en kørestol og ud til hospitalet i Glasgow.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

Jeg ville gerne selv have styret, hvornår jeg skulle stoppe med at spille badminton

Joachim Fischer, badmintonspiller

Tilbage på hotellet, med hele højre ben i en støvle, havde Joachim Fischer tid til at reflektere over hele situationen i et længere interview med TV 2 SPORT.

- Det er næsten en joke. Eller i hvert fald mærkeligt og lidt vildt og svært at forholde sig til. Jeg har egentlig ikke så ondt i den, men jeg kan jo se på billederne, at den er brækket, så det er lidt svært lige at vide, hvad der skal ske.

Da du ligger inde på banen med hånden for ansigtet, hvad går der igennem hovedet på dig der?

- Jeg tænker selvfølgelig, jeg er færdig med at spille. Når jeg ligger der, kan jeg godt mærke, jeg ikke bare er vrikket om, som jeg har gjort mange gange. Jeg ved godt, det er alvorligt, da jeg ligger der. Der er mange ting, der løber igennem mig. Jeg er også nået en alder, hvor det er svært at komme igen efter sådan nogle skader, så der går mange ting igennem. Mest af alt en skuffelse og irritation. Hvorfor fanden jeg ligger der og har smadret min fod til VM.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

På vej mod hospitalet var det ellers begyndt at gøre mindre ondt i foden, men inden tankerne overhovedet nåede at blive positive, gav lægen den nedslående nyhed.

- Lægen var ikke to sekunder om at forklare, den var brækket, der hvor jeg sagde, jeg havde ondt. Så det gav mening, men det var selvfølgelig hårdt at få at vide.

- Jeg synes, jeg har været mange ting igennem, så jeg tænker lidt, hvorfor fanden jeg har fortjent at ende i den situation, men det har jeg åbenbart. Der er jo mange, der har været ude for værre ting. Der er Mogensen (blødning i hjernen, red.), som også er kommet igennem, så alt kan jo lade sig gøre. Men lige nu er det lidt uoverskueligt, om man skal bruge lang, lang tid på, at det går i orden, før man kan spille. Det er for urealistisk at tænke på lige nu.

Fischer begravede ansigtet i sine hænder. Skuffet og trist over at forlade VM på grund af en skade.

Gør det ekstra ondt, når det er ved et VM, hvor I er godt spillende, eller ville det have gjort ligeså ondt til Japan og Korea Open i efteråret?

- Det gør mest ondt, fordi vi faktisk har været dårlige i lang tid, og det har irriteret mig. Og det har også irriteret Christinna, vores makkerskab og Thomas (Stavngaard, red.) vores træner, så der er virkelig investeret noget tid i det her for at komme her til og få noget ud af det. Der er næsten aldrig et godt tidspunkt, men det er pisse irriterende at have brugt hele sommeren igen. Nedprioriteret små børn og andre ting igen, fordi man er så skør, man ikke vil stoppe med at spille badminton og stadig se, om man kan vinde sådan nogle ting (VM, red.), så det er jeg egentlig mest træt af, når det er endt sådan her.

Indvendig er jeg nede og ødelagt

Joachim Fischer

Hvor meget er du villig til at kæmpe for at komme igen?

- Mit mål lige nu er at få en normal fod igen. Så første skridt er at få den ordnet, og så er det næste at komme i form igen. Om jeg kan spille badminton er ikke lige mine tanker lige nu. Det er, at få min fod på højkant, så jeg kan træne ordentligt og holde mig i god form, også selvom jeg ikke kan spille badminton, så jeg kan holde mig mere slank og fit end Mogensen og Boe. Det er også vigtigt for mig, sagde Fischer med en lettere humoristisk tilgang, inden han blev seriøs igen.

- Jeg ville gerne selv have styret, hvornår jeg skulle stoppe med at spille badminton. Det har altid været mit mål, og det jeg altid har sagt. Så det er da pisse irriterende at ligge her med sådan en monsterstøvle på sin fod og måske ikke selv kan afgøre det.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

Mange har jo også spurgt, om VM skulle være dig og Christinnas sidste. Var der lagt op til det?

- Det er lidt svært at sige. Vi havde regnet med, VM skulle give os nogle svar på nogle ting. Vi var tilmeldt i Korea og Japan om nogle uger, og det var ligesom næste step, og så skulle vi have haft en snak om tingene. Det er svært at sige, hvad vej det var gået. Der var ikke nogen løsning på det, men det var ikke min plan, jeg skulle stoppe med at spille badminton. Det var min plan, jeg skulle spille badminton efter VM. Også i en længere periode.

Du får også lidt humor i det fra start. Er det med til at tage lidt af sorgen, når I bruger den så kort tid efter?

- Jeg burde nok ligge og tude over tingene, og det har jeg også gjort, men Mogensen har lige været forbi, og han mener, det er tyndt, jeg ikke kommer ud og ser dem spille. Det er lidt vores måde at gøre tingene på. Vi er ikke på den måde følelsesladet, så vi kan stå og sige til hinanden, at vi har det dårligt på hinandens vegne på den måde. Det har vi jo, og det ved jeg godt, men sådan er vi jo ikke. Vi viser helst ikke så meget svaghed, og jeg tror da også, de er mere kede af det, end de giver udtryk for, når de kommer og giver mig en sviner over, jeg ligger her med fødderne oppe. Det er lidt vores måde at tackle tingene på. Det er lidt sort-hvid. Indvendig er jeg nede og ødelagt, men jeg må jo også op igen.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

Joachim Fischer bliver i Glasgow natten over, inden han fredag rejser til Danmark med sygetransport.