Boe og Mogensen driller skadet landsmand: - Han er et dumt svin

Badmintonspilleren Joachim Fischer blev alvorligt skadet i 1/8-finalen ved VM. Nu bliver humor et vigtigt element i kampen tilbage mod verdenstoppen.

Den danske mixed double-stjerne nåede kun 10 dueller af sin 1/8-finale, før VM var forbi med en brækket ankel.

Siden måtte 38-årige Joachim Fischer køres videre på hospitalet, hvor hele nederste del af højre ben blev placeret i en stor støvle for at stabilisere foden omkring bruddet.

Den 38-årige badmintonspiller Joachim Fischer forlod torsdag VM med en skade. Nu taler han ud om uheldet og tankerne om karrieren fremover. Video: TV 2 SPORT

Jeg troede sgu, vi var gode venner, men han beviste så i dag, at han er et dumt svin

Carsten Mogensen om Joachim Fischer

Her fortalte han torsdag aften fra hotelsengen om, hvordan han 'indvendigt var nede og ødelagt', selvom der var plads til smil og jokes ind i mellem. For ham og andre af de rutinerede landsholdsspillere er det nemlig måden at tackle situationen på, hvor Fischer endte i en grim skade.

- Jeg burde nok ligge og tude over tingene, og det har jeg også gjort, men Mogensen har lige været forbi, og han mener, det er tyndt, jeg ikke kommer ud og ser dem spille. Det er lidt vores måde at gøre tingene på, sagde Fischer med henblik på den 1/8-finale, som Mathias Boe og Carsten Mogensen skulle spille sent torsdag aften.

På trods af den manglende støtte i hallen formåede den danske herredouble dog at spille sig videre til VM-kvartfinalen, og så var det på tide at sende en kærlig stikpille til landsmanden hjemme på hotellet.

- Det der frustrerer os er, at det godt kan være, han har lidt ondt i sin fod, men jeg kunne ikke se ham sidde derinde og heppe. Jeg troede sgu, vi var gode venner, men han beviste så i dag, at han er et dumt svin. Ej, jeg kører ham gerne. Han siger til, så kommer jeg forbi og henter ham, lød det med et smil fra Mogensen, der hentydede til dengang, han selv døjede med en alvorlig fodskade og var ude i 13 måneder, hvor Fischer kørte ham 'land og rige rundt'.

Badmintonspilleren Joachim Fischer blev alvorligt skadet i 1/8-finalen ved VM. Nu bliver humor et vigtigt element i kampen tilbage mod verdenstoppen. Video: TV 2 SPORT

Fischers uheld skete allerede i anden danske 1/8-finale ud af ti, og derfor påvirkede det også flere af de andre spillere, der til daglig træner med ham. Også Mathias Boe, der ved siden af har et tæt venskab med Fischer.

- Det var ikke så sjov en nyhed at få. Vi er selvfølgelig rigtig gode venner med Fischer, så det er en sportsmands værste mareridt, hvad der skete for ham. Det var ikke lige det allersjoveste at skulle ud og spille. Man har sgu lidt ondt af ham, men vi håber, han kommer sig hurtigt og får gang i de gamle stænger igen, så jeg ikke er den ældste på Touren mere, sagde Mathias Boe, der selv er 37 år.

Joachim Fischer ligger lige nu nummer fem på verdensranglisten sammen med Christinna Pedersen, men afhængig af skadens varighed kan det forventes, at han langsomt vil falde længere ned på listen.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT