Badminton

Kæmpe comeback var ikke nok: VM-bronze til dansk damedouble

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen må tage til takke med VM-bronze, efter de tabte semifinalen i tre sæt.

Viktor Axelsen bliver den eneste danske repræsentant ved VM-finalerne i Glasgow søndag.

Det står klart, efter damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tabte 17-21, 21-19, 14-21 til japanske Sayaka Hirota og Yuki Fukushima.

I første sæt var danskerne ellers foran med 14-10, men otte japanske point i streg ændrede kampens billede og sikrede kort efter japanerne sættet med 21-17.

Den danske damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er i VM-semifinalen, hvor de møder japanske Sayaka Hirota og Yuki Fukushima. Danskerne fører 4-0 i indbyrdes opgør og ligger nummer to på verdensranglisten. Video: TV 2 SPORT

Efter sidebyttet så det rigtig sort ud, da japanerne først rykkede til 9-4, inden de fortsatte til 14-7. Herfra kæmpede den danske damedouble med alt, hvad de havde. Det resulterede i, de kom helt tæt på igen ved 18-18 og 19-19. 

Kort efter fuldendte Rytter Juhl og Pedersen deres kæmpe comeback, da de vandt andet sæt med 21-19.

Tredje og afgørende sæt nåede aldrig at blive spændende, da japanerne rykkede fra 6-5 til 14-5, inden de lukkede kampen på deres tredje matchbold med 21-14.

Et stort comeback i andet sæt var desværre ikke nok. Den danske damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen må 'nøjes' med VM-bronze Video: TV 2 SPORT

- De gjorde det svært for os i dag. Selvom vi var foran 14-10 i første sæt, følte vi, vi halsede efter dem. De var over os. Stor kredit til dem. De var hurtigere end os på det hele, så vi skulle løse svære situationer. Selvom vi laver et vildt godt comeback i andet sæt, var vi også lidt slidte, sagde Christinna Pedersen efter kampen.

Inden dagens semifinale havde Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ellers overtaget på modstanderne efter fire sejre i fire indbyrdes møder. Senest ved Australian Open for to måneder siden, men lørdag aften fik japanerne altså hævn på en af de største scener.

Dermed må danskerne 'nøjes' med en VM-bronzemedalje, som de er garanteret, da der ikke spilles om tredjepladsen. Parret har nu tre gange hentet en VM-medalje sammen, efter at det blev til sølv i 2015 og bronze i 2013.

Sidste sommer skabte de ligeledes et stort resultat, da de vandt OL-sølv i Rio.