Badminton

OL- og VM-guldvinder anerkender Axelsens fremragende præstation

Sidste sommer var det Chen Long, der slukkede Viktor Axelsens OL-drøm og siden vandt det hele. Lørdag tog danskeren hævn og sendte Chen Long ud af VM.

Kineseren Chen Long har vundet VM i herresingle de sidste to gange, men i år må han tage til takke med en bronzemedalje.

Den dobbelte VM-guldvinder blev ydmyget af danske Viktor Axelsen i VM-semifinalen i Glasgow, hvor han måtte forlade Emirates Arena med de ydmygende cifre 21-9, 21-10 i dansk favør.

Efter kampen kunne Chen Long, der også vandt OL i Rio sidste sommer, kun bøje sig i støvet for danskeren.

-

- Stort tillykke til Viktor. Han spillede virkelig godt i dag. Spillet var, som jeg forventede, og når det handler om sport, er det jo ”vind eller forsvind”.

 - Jeg håber selvfølgelig på en kinesisk sejr i finalen, men jeg er også virkelig glad på Viktors vegne og over hans præstation i dag, sagde Chen Long til TV 2 SPORT.

På nuværende tidspunkt kender Viktor Axelsen endnu ikke sin modstander, da kinesiske Lin Dan og koreanske Son Wan Ho stadig mangler at spille deres semifinale.

Chen Long var ikke den eneste, der var imponeret over Axelsens høje niveau. Også landstræner Kenneth Jonassen var fremme med de helt store gloser og betragtede præstationen som det ypperste, Viktor Axelsen nogensinde har leveret.

- Han spiller en super kamp, det er der ingen tvivl om. Men jeg er mest tilfreds med den måde, han styrer pauserne på. Han tager lidt tid og får ro imellem hver duel, så han kan have det fulde fokus, og så træffer han ingen dårlige valg derinde. Så det er rigtig flot, sagde landstræneren.

Allerede inden opgøret havde den danske herresingle givet udtryk for, at benene var presset efter fire kampe på fire dage, hvor han senest måtte ud i tre sæt i VM-kvartfinalen fredag. Det var på ingen måde til at se på banen, hvor danskeren nærmest fløj rundt og stod imod alt, hvad Chen Long Kom ned.

- Tro det eller ej, så var Viktor rigtig smadret i dag. Men han fik slappet godt af, og når han ikke sælger sig selv, så han skal eksplodere frem og tilbage, så får han en lille smule ro på derinde, og så bevæger han sig rigtig godt, tilføjede Kenneth Jonassen.

Du kan se Viktor Axelsens VM-finale søndag eftermiddag på TV 2. Finalerne starter klokken 14.00, og danskeren spiller tredje kamp omkring klokken 16.00.