Badminton

Påstand om heldige slag undrede ekspert: - Det har jeg aldrig hørt om

Den danske damedouble var midt i et stort comeback, da to dueller i afslutningen af andet sæt vendte nervøsitet til store grin i kommentatorboksen.

Se Viktor Axelsens VM-finale direkte på TV 2. Vi starter finaledagen kl. 14, og danskeren går på banen omkring kl. 16

Tale er sølv, tavshed er guld.

De fleste kender nok situationen, hvor man bare ville ønske, man aldrig havde sagt noget bestemt. Sådan havde TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen det i hvert fald under lørdagens VM-semifinaler, da hans ord til medkommentator Dennis Bostrup ramte som en boomerang.

Det er det mærkeligste, jeg nogensinde har hørt

Jim Laugesen, badmintonekspert

Under semifinalen mellem Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersens og Sayaka Hirota/Yuki Fukushima ramte japanerne netkanten under en duel. Det blev næsten for meget for Jim Laugesen, da de allerede havde ramt netkanten en del gange tidligere i kampen, og damedoublen nu kæmpede for at komme tilbage i kampen.

- De rammer nettet. Sådan kan der også være forskel, lød det frustreret fra Jim Laugesen, hvilket fik kommentator Dennis Bostrup til at stille spørgsmålstegn ved, om det nu var så unfair igen:

- Danskerne ramte også nettet lige før. Siger man ikke, at det udligner sig henover en kamp?, lød det spørgende.

Den melding faldt ikke i god jord hos badmintoneksperten, der i mange år selv spillede på højeste internationale niveau og har en femteplads som sit bedste resultat ved VM. For ham var det nemlig fuldstændig utopi, at det kunne sidestilles.

- Det har jeg aldrig hørt om det der. Det er det mærkeligste, jeg nogensinde har hørt. Det har jeg aldrig været udsat for. Det har enten været det ene eller andet. Jeg har aldrig set noget udligne sig på netkanten i badminton, fik han meget bestemt forklaret det.

Jim Laugesen nåede dog knap at afslutte sin sætning, før Hirota sendte en høj serv af sted, som Christinna Pedersen bragede direkte ind i netkanten, så den trillede over på japanernes side til dansk point.

- Okay, det er vildt det der. Er du sød lige at give mig nogle Lotto-tal, inden vi er færdige, for det er da det sindssygeste, jeg nogensinde har set, tilføjede eksperten Laugesen, mens de begge brød ud i et stort grin under kommenteringen.

Bolden var én af flere vigtige point mod afslutningen på andet sæt, hvor den danske damedouble på imponerende vis formåede at lave et stort comeback. Med 21-19 sendte de VM-semifinalen ud i tre sæt, hvor der dog ikke var flere kræfter tilbage. Trods nederlaget rejser Rytter Juhl og Pedersen hjem med en bronzemedalje, som bliver deres tredje VM-medalje i samlingen, efter de tidligere har vundet sølv og bronze.