Badminton

Axelsens ønske går i opfyldelse: Kommentatorer forlader VM i kilt

TV 2 SPORTs badmintonduo Dennis Bostrup og Jim Laugesen rejser hjem fra VM i kilt, fordi Axelsen blev verdensmester.

- Vi rejser hjem i kilt, hvis Danmark får en verdensmester i Glasgow.

Den sætning har TV 2 SPORTs kommentatorer Dennis Bostrup og Jim Laugesen fyret af gentagne gange under VM i den skotske by - og derfor måtte de impulsshoppe efter Axelsens sejr over Lin Dan søndag aften.

A post shared by Jim Laugesen (@thelauge) on

- Jeg er yderst overrasket, for det er dejligt befriende. Efter at have haft kilt på i en times tid, så må jeg konstatere, at det er en meget behagelig beklædningsgenstand, fortæller Jim Laugesen fra lufthavnen.

- Det eneste minus er, at jeg kan skimte den nederste del af Dennis Bostrups ben.

De to kommentatorer havde ingen betænkeligheder ved at gøre, som de havde proklameret. Hjemrejsen i kilt er en fortjent gestus til verdensmester Viktor Axelsen, som selv nævnte væddemålet kort efter sin sejr.

- I skal lige huske, at Dennis og Jim skal rejse hjem i en kilt. Det vil jeg gerne holde dem op på – så sørg lige for, når de går igennem lufthavnen, at de ikke har særligt meget tøj på, grinte Axelsen efter sin finalesejr på 22-20, 21-16 over kinesiske Lin Dan.

Det er 20 år siden, Danmark sidst har haft en verdensmester i herresingle. Dengang vandt Peter Rasmussen - pudsigt nok også i Glasgow.

Og når kommentatorduoen nu har fået købt en kilt i Skotland, så er det selvfølgelig oplagt at spørge:

Bærer I den 'skotsk', altså uden underbukser?

- Det må security finde ud af, siger Jim Laugesen i lufthavnen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kommentatorparret Dennis Bostrup og Jim Laugesen.

- Cadeau til dem

Viktor Axelsen landede i Københavns Lufthavn mandag eftermiddag, hvor han blev hyldet for sin VM-guldmedalje. Efterfølgende kørte han til Københavns Rådhus, hvor han var inviteret til pandekager af overborgmester Frank Jensen.

Her fik danskeren også det synlige bevis på, at Dennis Bostrup og Jim Laugesen havde holdt deres ord og var rejst hjem iført kilt.

- De sagde jo, at de ville rejse i det dér, hvis der kom en verdensmester. Det gør de, og det er dejligt, lyder det fra Viktor Axelsen, der havde fået nogle informationer undervejs.

- Jeg har hørt rygter om, at de er gået igennem lufthavnen med det dér dress på, så det er dejligt, og jeg har fået billeder også. Jeg tror på, det er sket, så cadeau til dem.

Viktor Axelsen ser et billede af Jim Laugesen iført kilt.