Badminton

Axelsens VM-succes smitter af på verdensranglisten

Den nykårede verdensmester rykker en placering op på ranglisten, når den opdateres senere på ugen.

Viktor Axelsen kan se frem til endnu mere at glæde sig over.

Den danske herresinglespiller, som søndag besejrede Lin Dan i VM-finalen, rykker på torsdag op som nummer to i verden, når den nye rangliste bliver offentliggjort.

Hver spillers 10 bedste resultater i løbet af et år bliver lagt sammen til et samlet pointantal. Med VM-sejren får Axelsen 12.000 point. Det betyder dog, at præstationen i French Open sidste år forsvinder. Her skrabede han 3600 point sammen.

Dermed får Axelsen samlet 8400 point mere. Det er rigeligt til at overhale kinesiske Shi Yuqi, som rykker ned på tredjepladsen. Førstepladsen indtages fortsat af Son Wan Ho. Nu kun med 2728 point ned til danskeren.

Der er stor mulighed for, at Axelsen også kan gå forbi Son Wan Ho i løbet af efteråret, da sydkoreaneren har flere point at skulle forsvare end Axelsen.

Sådan så det ud i december 2016, da Viktor Axelsen vandt sæsonfinalerne i Dubai. Det var hans første Super Series-titel.

VM-titlen betyder også, at Viktor Axelsen er sikret en plads i sæsonfinalerne i Dubai i december. En turnering han vandt sidste år.

Indtil videre ligger han på en ottendeplads, som normalt er den laveste placering til at komme med. Men verdensmesteren er altid garanteret en plads i sæsonfinalerne.

Her kan du se, hvordan verdensranglisten kommer til at se ud fra på torsdag:

1. Son Wan Ho 74.768 point

2. Viktor Axelsen 72.040

3. Shi Yuqi 67.887

4. Lin Dan 66.399

5. Chou Tien Chen 64.681

Også den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen har noget at glæde sig over. På den kommende rangliste rykker de op som nummer ét i verden.

Omvendt kan den danske damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ærgre sig over, at de på den nye rangliste rykker fra anden- til tredjepladsen, da de bliver overhalet af de nykårede verdensmestre Chen Qingchen/Jia Yifan fra Kina.