Badminton

Succesrig dansk double stopper

Joachim Fischer bliver ikke set som en medaljekandidat til OL i 2020, hvorfor hans makkerskab med Christinna Pedersen ophører.

Gennem knap et årti har Joachim Fischer og Christinna Pedersen sikret dansk badminton et hav af medaljer - herunder også ved OL og VM.

Men det netop overståede VM i Glasgow blev parrets sidste turnering. Badminton Danmark har nemlig besluttet at opløse makkerskabet.

- Vores vurdering i forhold til Joachim er, at han om tre år når OL afholdes ikke vil være en realistisk medaljekandidat, siger sportschef Jens Meibom i en pressemeddelelse.

Han forstår godt, at timingen er dårlig, men han understreger, at det er en beslutning med OL for øje.

- Vi skal træffe beslutninger nu, som der er bedste for dansk badminton. Vi forstår godt, det er en hård melding for Fischer, samlet med han er blevet skadet. Det er ikke nem beslutning, men vi er nødt til at gøre det, så vi kan få danskere på podiet i 2020, uddyber han til TV 2 SPORT.

Vi var tvunget til at tage beslutningen kort efter VM

Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark

Mens forbundet altså ikke ser 38-årige Joachim Fischer som en medaljekandidat ved de olympiske lege om tre år, er der stadig tro på 31-årige Christinna Pedersen. Hun bliver nu parret sammen med Mathias Christiansen som en del af OL-satsningen.

Besluttet før VM

Joachim Fischer og Christinna Pedersen røg tidligt ud af VM, da Fischer brækkede anklen. Meibom afviser dog, at skadespausen har noget med beslutningen at gøre.

Den blev nemlig truffet inden VM. Dagene efter VM har så været brugt på at finde ud af, hvordan de nye mixeddoublekonstellationer skulle være.

- Grunden til, at det kommer frem nu, er, at vi allerede har nogle tilmeldinger til vigtige turneringer på tirsdag, og vi har ikke kunne vente med at træffe beslutningen i flere uger. For så kan de nye konstellationer ikke komme ud og spille nu her. Så vi var tvunget til det kort efter VM, siger han til TV 2 SPORT.

Han understreger dog, at forbundet fortsat gerne vil bruge Joachim Fischer, når han vender tilbage fra sin skade, men en konstellation er endnu ikke på plads.

Fischer og Pedersen har siden 2008 vundet i alt 13 SuperSeries-turneringer, mens det er blevet til to VM-bronzemedaljer og en OL-bronze.

Danmarks bedste damesinglespiller, Line Kjærsfeldt, skal desuden også til at spille mixeddouble, hvor hun skal danne par med Anders Skaarup Rasmussen, der også spiller herredouble.

Endelig bliver Sara Thygesen og Niclas Nøhr sat sammen.