Badminton

Axelsen fortryder det, han sagde til Lin Dan efter VM-triumfen

Viktor Axelsen blev verdensmester i herresingle med en finalesejr over Lin Dan fra Kina. Men ved nettet efter kampen var Axelsen lidt for kæk.

Euforien var tydelig, da badmintonspilleren Viktor Axelsen løftede armene i vejret, efter at han havde besejret kineseren Lin Dan i VM-finalen.

Det var 23-årige Axelsens største triumf i karrieren. Omvendt har Lin Dan stor erfaring med at vinde VM-titler. Kineseren har vundet titlen hele fem gange, og det fik han at høre for ved nettet efter kampen.

Her brugte Viktor Axelsen nemlig sine kinesiske sprogkundskaber til at sende en kæk bemærkning af sted til kineseren.

- Jeg kom faktisk til at sige en ting, som jeg fortryder lidt. Jeg kom til at sige, at han allerede havde fem (VM-titler, red.), så han kunne godt give mig en, afslører Viktor Axelsen i en ny udgave af TV 2 SPORTs badmintonpodcast.

Efter den bemærkning blev danskeren interviewet på banen, inden han fik muligheden for at udveksle flere kinesiske ord med den 33-årige kineser, da de to finalister ventede på at marchere mod præmieskamlen.

- Det var selvfølgelig sagt i en god mening. Da vi kom ud bagved, sagde jeg også til ham, at det var ikke for at provokere, men jeg var bare lidt rundt på gulvet. Han grinte også af det efterfølgende. Og så sagde han bare tillykke, siger Viktor Axelsen.

Lin Dan fik Axelsens VM-præmie

Axelsen vandt finalen med 22-20, 21-16 og blev den første danske verdensmester i herresingle siden Peter Rasmussen i 1997.

Samtidig brød Viktor Axelsen en lang kinesisk dominans i herresingle siden Lin Dans første titel i 2006.

Siden da er det blevet til otte kinesiske verdensmesterskaber i træk i herresingle med fem titler til Lin Dan, to til Chen Long og en til Chen Jin.

På præmieskamlen var Lin Dan og Chen Long henvist til trin nummer to og tre. Alligevel var Lin Dan ved at løbe med endnu et VM-bevis.

- Vi snakkede også lige sammen på skamlen. De var kommet til at give ham den forkerte præmie. Sådan en lille skål. Der havde han fået den med ”World Champion”. Så vi byttede lige, siger Viktor Axelsen.

Du kan komme med bag kulissen og høre om hele Viktor Axelsens VM-oplevelse i TV 2 Badmintons podcast, hvor han fortæller om finalen, fejringen i Danmark og det næste store mål i badmintonkarrieren.

Du finder TV 2 Badminton-podcasten på SoundCloud og iTunes: