Badminton

Axelsen glemmer aldrig ét bestemt øjeblik: - Der nev jeg mig selv i armen

Søndag den 27. august endte med dansk magi i Glasgow. Viktor Axelsen vandt VM-guld og kan nu se tilbage på en af de vildeste dage i karrieren.

Lidt over en uge er gået siden Viktor Axelsens VM-triumf, hvor han slog legenden Lin Dan i finalen og sikrede karrierens største titel.

En uge med hyldest, fester og fuld fart er overstået, og mens hverdagen igen trænger sig på ved landsholdstræningen i Brøndby, begynder højdepunkterne fra den store dag at trænge sig på.

Et af de øjeblikke, der står klarest i hukommelsen hos den 23-årige dansker, kom faktisk allerede før VM-finalen. Her stod Axelsen klar i kulissen sammen med den dobbelte olympiske mester og femdobbelte verdensmester, Lin Dan.

Som to boksere entrerede de Emirates Arena på skift til høj musik, flammer og et larmende publikum, som du kan se i videoen over artiklen. En oplevelse, der i den grad gjorde indtryk, fortæller Axelsen selv i TV 2 SPORTs badmintonpodcast, hvor han ser tilbage på VM-triumfen.

- Det var helt vildt. Selvfølgelig er man spændt og nervøs. Der er alle de her følelser. Det var fedt, og jeg tog da også mig selv i at nive mig lidt i armen. Jeg stod der, Lin Dan står foran mig. Han råber for at peppe sig selv op inden kampen.

- Der står jeg bagved og venter på, at det er min tur til at skulle ud. Det var sgu fedt og igen noget, jeg vil huske tilbage på resten af mit liv.

Og når tiden er der, skal den danske badmintonstjerne også have sat sig ned og genset hele finalen.

- Når man selv står derinde, husker man ikke så meget lige efter omkring, hvordan man havde det. Det er mere kampen som helhed. Men alle følelser og så videre, der får du nogle vildere flashbacks, når du sidder og ser finalen igen, så jeg glæder mig til at få den set. Det er jo en kamp, jeg altid vil huske, uddyber Axelsen.

Lin Dan kunne ikke skræmme Axelsen

Da først danskeren kom på banen, var det heller ikke til at se, at han var det 23-årige badmintontalent med OL-bronze i bagagen, mens 33-årige Lin Dan stod på modsatte side med et CV fyldt med titler - heriblandt to OL-guld og fem VM-guld.

Axelsen var fuldt ud bevidst om, han skulle gå ind til finalen med hovedet hævet højt over halgulvet.

- Selvom jeg respekterer Lin Dan sindssygt meget, så må man heller ikke gå ind og bare have det mindset, at "han er også god," og "han har stået i de her finaler rigtig mange gange".

- Jeg tror, det gav mig meget, at jeg har mødt ham til en stor kamp tidligere i bronzekampen ved OL. Da jeg vandt i tre sæt, gav det mig rigtig meget mentalt og troen på, at det godt kunne lade sig gøre. Han er så god i de store finaler, så det er klart, man ikke kan undgå at tænke lidt over det, siger Viktor Axelsen, der allerede ved første point oplevede en presset kineser.

Allerede på første bold i VM-finalen brokkede kineseren Lin Dan sig over Viktor Axelsens svipserv. Video: TV 2 SPORT

- Jeg synes egentlig, det var ret fedt, han gik over og brokkede sig (til servedommeren, red.). Det gav mig den der: ”har han virkelig behov for at brokke sig efter første serv?”. Han har ikke selv den mest lovlige svipserv i mine øjne.

- Jeg sagde da også til ham, at hvis han brokkede sig, kunne jeg også nævne hans svipserv. Jeg mindes også, at Jan Ø. har mødt ham i Malaysia, hvor han brugte forfærdelig meget energi på at brokke sig over Jans serv. Så han er ikke helt glad for at blive svippet på, men det fik han lov til et par gange i den finale, lyder det med et smil fra Axelsen.

Med sejren på 22-20, 21-16 i VM-finalen rykkede danskeren samtidig op som nummer to i verden, hvilket er en tangering af hans bedste placering nogensinde.

Du kan komme med bag kulissen og høre om hele Viktor Axelsens VM-oplevelse i TV 2 Badmintons podcast, hvor han fortæller om finalen, fejringen i Danmark og det næste store mål i badmintonkarrieren.

Du finder TV 2 Badminton-podcasten på SoundCloud og iTunes: