Badminton

Japanere vil betale alt for danske stjerner inden OL

De danske badmintonstjerner er rigtig populære i Asien, og derfor vil flere japanske regioner gerne have besøg af Danmark i dagene op til OL i 2020.

Der er stadig over 1.000 dage, til den olympiske ild tændes i Tokyo.

Alligevel er japanerne i den grad begyndt at forberede sig til OL 2020, og det er vel og mærket ikke kun i byen Tokyo, hvor legene skal afholdes.

Omtale og branding af lokale byer og regioner betyder nemlig så meget i Asien, at Badminton Danmark er blevet kontaktet fra flere forskellige steder i Japan, der gerne vil have de danske badmintonstjerner forbi i dagene op til den officielle OL-start, hvor badmintonturneringen begynder.

- Vi har tre tilbud liggende fra japanske regioner, som gerne vil have os ud og afholde vores træningslejr op til OL hos dem. Det er meget, meget fine tilbud, hvor de tilbyder at betale for indenrigsflyvning, ophold, fortæring og så videre. I bund og grund det hele – hvis vi altså vælger at lægge vores træningslejr hos dem, forklarer Badminton Danmarks sportschef, Jens Maibom til TV 2 SPORT og uddyber:

- Badminton er stort i Japan, og det er jo bare super dejligt, at de gerne vil have os på besøg. De føler nok, der er noget prestige og branding for dem som region, og de derfor vil putte de penge i det.

Tilbuddene vil ikke i sig selv give nogen ekstra økonomisk omkostning for Badminton Danmark, da de altså vil få alt betalt af den japanske værtsregion.

Indtil videre har Badminton Danmark dog ikke prioriteret de praktiske ting omkring OL i 2020, så tilbuddene ligger fortsat på skrivebordet. Planen er, at sportschef Jens Maibom i forbindelse med Japan Open næste år (efteråret 2018, red.) sammen med landstræner Kenneth Jonassen besøger de tre regioner. Her vil de se på, hvad hver især kan tilbyde og ud fra det vælge, hvad de tror mest på - såfremt de beslutter sig for at afholde en træningslejr.

- Det vil nok blive 7-10 dage, hvis vi gør det. Igen har vi ikke rigtig prioriteret at kigge på OL i 2020 endnu i forhold til de praktiske ting. Så vi skal også have kigget på, hvor træningshallen ligger i forhold til OL-byen, og hvad der vil give bedst mening for os, men jeg kan sagtens forestille mig, vi tager en træningslejr i ugen op til, at vi flytter ind i OL-byen, siger Maibom.

Tilbyder udveksling

Sportschefen slår samtidig fast, at Badminton Danmark er dybt taknemmelige over, at der er så stor rift om de danske badmintonspillere, så tre regioner har meldt sig på banen med tilbud. Han fortæller også, at danskerne ikke forpligter sig til noget den modsatte vej, og at det endda samtidig kan ende med at blive en gevinst for flere af landsholdets unge spillere, der ikke er kvalificeret til OL:

- Der er også nogle, der tilbyder noget udveksling mellem danskere og japanere, hvilket også lyder spændende. Man kunne forestille sig, at man havde nogle unge spillere med derud, hvor man gav dem en oplevelse af at være derude som en del af et udvekslingsophold.

- Det er en meget spændende tanke, men det er igen en idé, som den sidste region, vi har snakket med, havde. Hvor man altså også kunne bruge muligheden til at give nogle unge mennesker en oplevelse, når vi er derude. Men lige nu er vi bare taknemmelige over, vi har fået tilbuddene, og så forholder vi os til det næste efterår, siger Jens Maibom.

Badminton Danmark har primært været i kontakt med personer i det regionale råd, men et af tilbuddene er også kommet gennem en af de japanske landstrænere, der gerne vil have dem til en region på den nordlige del af øen, hvor Tokyo også ligger på.

Regionerne har i første omgang givet udtryk for, at danskerne er de første, der har fået tilbuddet om et betalt træningsophold op til OL, og at de ville afvente svar fra Badminton Danmark, før andre fik et tilbud.

De olympiske lege i Tokyo afholdes fra 24. juli til 9. august i 2020.