Badminton

Axelsen finder ændring 'ekstremt svær at forstå': - Den regel er en joke

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen kritiserer den nye serve-regel, som det internationale badmintonforbund har indført.

Pr. 1. maj 2018 skal badmintonspillerne vænne sig til en ny regel.

BWF, det internationale badmintonforbund, har nemlig fra og med All England 2018 indført en fast servehøjde på 1,15 meter. Den nuværende serveregel foreskriver, at spillerne må ramme bolden helt op til livet.

... jeg skal nok finde en måde at få det til at fungere. Jeg synes stadig, den regel er en joke

Viktor Axelsen

Derfor vil ændringen uomtvisteligt komme til at ramme de højeste udøvere hårdest. Derfor er den 194 centimeter høje verdensmester Viktor Axelsen - ikke overraskende - yderst kritisk overfor den nye regel.

- Jeg har lige fundet ud af, at BWF vil forsøge sig med en ny servehøjde på 1,15 meter fra og med All England 2018. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, udover at jeg finder det ekstremt svært at forstå, skriver Viktor Axelsen på sin Facebook-side og fortsætter:

- Jeg har sagt det før, men man sænker for eksempel heller ikke kurven i basketball, bare fordi lavere personer ikke har den samme fordel som de højere personer, når det kommer til at dunke. 

- At være høj giver dig en hel del bagdele som badmintonspiller, og efter min mening er det så bare en fordel at kunne serve lidt højere. På den anden side får man også en del fordele ved at være lavere. I hvert fald efter min mening.

Regelændringen har floreret på rytebasis gennem et stykke tid, og derfor valgte Viktor Axelsen og en anden høj dansk badmintonspiller, Mads Kolding, tidligere på året at lave sjov med ændringen. Det gjorde de ved at offentliggøre en video fra træningen, hvor de sidder og ligger på gulvet og server for at overholde den nye regel. Se videoen øverst på siden.

Viktor Axelsen slår dog fast - med en selvironisk kommentar - at han nok skal få det til at virke med den nye regel.

- Og til dem, der siger, at jeg bare er et tudefjæs, fordi jeg selv er en høj spiller, siger jeg: Min serv kan ikke blive så meget dårligere alligevel, så jeg skal nok finde en måde at få det til at fungere. Jeg synes stadig, den regel er en joke.

- Nå, Mads Kolding og jeg må nok tilbage til vores servetræning, skriver Viktor Axelsen på sin Facebook-side.

Den nye serveregel kører på en prøveperiode frem til november 2018.