Badminton

Dansk badmintonchef kritiserer omdiskuteret regel: - Det er tåbeligt

Den nye regel om, at man ikke længere må serve i en højde over 115 centimeter, møder ikke opbakning i Badminton Danmark, slår direktør Bo Jensen fast.

I søndags vedtog det internationale badmintonforbund, BWF, at man fra 1. marts 2018 indfører en fast servehøjde på 1,15 meter i alle store turneringer.

Men i Badminton Danmark er de ikke begejstret for det nye tiltag og mener, at de handler for hurtigt. 

- Problemet er, at BWF intet har gjort for at informere medlemmerne om, hvordan de har tænkt sig at servedommerne skal kunne kontrollere denne nye servehøjde, skriver Bo Jensen, der er direktør i Badminton Danmark, i en mail til TV 2 SPORT.

- Får dommerne tekniske hjælpemidler, bliver det et skøn, som det er nu, eller skal spillerne kunne udfordre denne afgørelse på TV-banen ved at tage en challenge?

- Der er så mange ubesvarede spørgsmål, at det virker fuldstændig tåbeligt at melde noget ud nu, inden man har svaret på alle disse helt naturlige spørgsmål, siger Bo Jensen. 

Reglen vil være på prøveperiode frem til november 2018, hvor BWF så igen vil vurdere, om det har været succesfuldt. Herefter besluttes det så, om reglen beholdes eller fjernes igen.

Danskere gjorde grin med ny regel

Tidligere på året havde de to danskere Viktor Axelsen og Mads Kolding det sjovt på bekostning den nye regel, der allerede kom på tale på en generalforsamling maj måned. 

Viktor Axelsen og Mads Kolding var bestemt ikke imponeret over BWF's nye regel, da de første gang blev gjort opmærksomme på den. Video: TV 2 SPORT

De er henholdsvis 194 og 205 centimeter høje badmintonstjerner forsøgte at gøre det klart, at det ikke er naturligt at serve i en højde på 115 centimeter, når de selv er tæt på de to meter. 

- Vi bruger altid omkring 10-15 minutter i slutningen af træningen på at træne serveteknik. Vi vil sørge for at holde jer opdateret omkring vores udvikling. Til alle jer høje fyre derud, husk jeres træning, lød det i sjov fra Viktor Axelsen i en video, som han lagde på Facebook.

Siden uddybede 205 centimeter høje Mads Kolding sin kritik over for TV 2 SPORT, hvor han gjorde det klart, han håbede på en form for dispensation til høje spillere. Noget, der ikke er kommet med i de nye regler.

- Min umiddelbare tanke er, at det er ulige konkurrenceforhold. Det bliver stort set umuligt for høje spillere at serve i den højde, og derved bliver det ekstremt nemt at returnere bolden for modstanderen, sagde Mads Kolding tilbage i april.

Og den kritik har man forståelse for i Badminton Danmark. 

- Vi ønsker, at der skal være en enkel og let forståelig serveregel, som alle, ikke mindst tilskuerne og seerne, kan forstå og forholde sig til. Det løser den nye bestemmelse om en servehøjde ikke. Tværtimod skaber den blot en masse nye ”problemer” i forhold til spillernes størrelse, siger Bo Jensen. 

Den nye regel bliver, som tidligere nævnt, indført i marts, hvor der bliver afholdt store turneringer som All England og Denmark Masters.