Badminton

Nu bliver Axelsen nummer et i verden

Viktor Axelsen spillede sig lørdag i finalen i Japan og kan oven i købet glæde sig over pladsen øverst på verdensranglisten i næste uge.

Se Axelsens finale søndag på TV 2 SPORT

Viktor Axelsen har haft et vanvittigt godt år, som blev kronet med VM-guld i slutningen af august.

Det er ret normalt for spillere at ramme et lille formdyk efter en så stor triumf, men sådan er det ikke gået Viktor Axelsen. Lørdag morgen dansk tid slog han nemlig verdensranglistens nummer et, Son Wan Ho fra Sydkorea, og bookede dermed en plads i finalen ved Japan Open.

- Det er jeg virkelig, virkelig glad for. Jeg har været meget opsat på, hvad jeg kunne gøre for at finde niveauet efter et rigtig godt VM. At stå i finalen i morgen er jeg virkelig glad for og stolt over, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg havde ikke turdet forvente det, for jeg kan huske, hvordan jeg havde det efter OL (vandt bronze, red.). Jeg er virkelig glad for, at jeg har formået at spille på et rigtig godt niveau i denne uge også. Jeg havde overhovedet ikke forventet det. Jeg har taget en kamp ad gangen og gjort, hvad jeg kunne, og det har givet pote.

Og ikke nok med at sejren sikrer verdensmesteren en ny finale.

Viktor Axelsen rykker nemlig op som nummer et på verdensranglisten, når den opdaterede version udkommer på torsdag.

- Det kan jeg ikke rende rundt og tænke for meget på derinde. Det gælder om at spille, men når man formår at holde sig til planen og spillet i nuet, så kommer de bonusser. Det betyder så, at jeg åbenbart ligger nummer et i næste uge, og det er jeg megaglad for.

- Det er bare et tegn på, at jeg har haft 12 rigtig gode måneder. Det er bare med at nyde, at det går godt og blive ved med at se, hvordan jeg kan udvikle mig.

I søndagens finale møder han Lee Chong Wei fra Malaysia, der i lange perioder har ligget på verdensranglistens førsteplads.

- Jeg forventer, at jeg kan ramme det niveau, jeg viste i dag - eller tæt på - og så skal jeg også bare nyde, at jeg står i en finale igen. Jeg synes, jeg har bevist, at selvom det var et godt VM, så kan jeg stadig spille god fjer nogle uger efter. Det er jeg sgu glad for.

Viktor Axelsen spiller den femte og sidste af finalerne - tidligst klokken 9. Se kampen på TV 2 SPORT.

Viktor Axelsens store finaler

 1. 2012

  1. French Open

   Modstander: Daren Liew, Malaysia

   Sætcifre: 18-21, 17-21

 2. 2015

  1. India Open

   Modstander: Srikanth Kidambi, Indien

   Sætcifre: 21-18, 13-21, 12-21

  2. Australian Open

   Modstander: Chen Long, Kina

   Sætcifre: 12-21, 21-14, 18-21

  3. Japan Open

   Modstander: Lin Dan, Kina

   Sætcifre: 19-21, 21-16, 19-21

  4. Dubai World Superseries Finals

   Modstander: Kento Momota, Japan

   Sætcifre: 15-21, 12-21

 3. 2016

  1. India Open

   Modstander: Kento Momota, Japan

   Sætcifre: 15-21, 18-21

  2. EM, La Roche-sur-Yon

   Modstander: Jan Ø. Jørgensen, Danmark

   Sætcifre: 21-11, 21-16

  3. Dubai World Superseries Finals

   Modstander: Tian Houwei, Kina

   Sætcifre: 21-14, 6-21, 21-17

 4. 2017

  1. India Open

   Modstander: Chou Tien Chen

   Sætcifre: 21-13, 21-10

  2. VM, Glasgow

   Modstander: Lin Dan, Kina

   Sætcifre: 22-20, 21-16

  3. Japan Open

   Modstander: Lee Chong Wei, Malaysia

   Sætcifre: 21-14, 19-21, 21-14