- Nu kommer alle til at jagte Axelsen

Viktor Axelsen blev torsdag officielt nummer et i verden. En placering, som han kan holde i lang tid, vurderer tidligere verdensetter Peter Gade.

For første gang siden 2006 har Danmark en verdensetter i herresingle. 

Torsdag blev den seneste verdensrangliste offentliggjort, og det er med den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen helt i toppen på den prestigefyldte liste. 

- Det er en kæmpe præstation. Viktor har ofret alt for det her, og han gør det stadig. Nu kommer belønningen, og det er fuldt fortjent. Viktor har gjort alt, hvad der skal til for at komme op som nummer et, og nu er han der, siger Peter Gade, der før Axelsen var den seneste danske herresingle på verdensranglistens førsteplads.

- For at blive nummer et på verdensranglisten kræver det, at man præsterer stabilt i lang tid. Sejrene i VM og Japan Open betyder selvfølgelig, at han kommer det sidste stykke. Jeg ved, at han har arbejdet hård for at præstere så stabilt som muligt. 

Herunder kan du se Viktor Axelsens rejse til verdensranglistens førsteplads.

Vejen til verdensranglistens førsteplads er blandt andet kommet, efter han det seneste års tid har vundet sæsonfinalerne i Dubai, India Open, VM og senest Japan Open. 

Men selvom den 23-årige dansker allerede har vundet mange store sejre, så vil han stadig være motiveret til at vinde mere. 

- Viktor er ung, og jeg er sikker på, at han har masser af mål, som han stadig gerne vil opnå. Hvis han kan vinde VM igen, så er jeg da sikker på, at han gerne vil det, siger Peter Gade til TV 2 SPORT.  

Hvor lang tid tror du, han kan holde fast i placeringen på verdensranglisten? 

- Jeg tror, han kan blive der i lang tid.

Ikke tid til at hvile på laurbærrerne 

Den nye placering på verdensranglisten betyder, at Viktor Axelsen nu skal vænne sig til en hverdag, hvor presset altid vil være på ham. Og derfor er der ikke tid til at slappe af, vurderer Gade.  

- Nu er han i en position, hvor alle kommer til at jagte ham. Når han går på banen, så skal han vinde alle kampe. Det er en anden situation end tidligere, hvor han har jagtet de lidt ældre spillere som Lin Dan og Lee Chong Wei.

Peter Gade formåede selv at holde på sin førsteplads i over et år, og derfor er han udmærket klar over, hvad det kræver at holde på den prestigefyldte placering. 

- Viktor har været villig til at arbejde på de ting, som han skulle forbedre for at komme der op. Nu kræver det, at han bliver ved med at forbedre sig. Han må på intet tidspunkt læne sig tilbage og sige, at han ikke skal udvikle sig mere. Det er jeg så også sikker på, at han ikke vil gøre.

Peter Gade nævner, at Viktor Axelsens seneste spring på verdensranglisten også kan være et tegn på et generationsskifte, og at Axelsen nu skal forberede sig på nye spillere i verdenstoppen.  

- Jeg tror, vi har gang i et generationsskifte, og så bliver det jo spændende at se, hvilke konkurrenter, der kommer frem og kan true den danske verdensetter. Vi har jo også andre danskere – eksempelvis Anders Antonsen, der er på vej.

- Det bliver fedt at se, hvilken retning det kommer til at udvikle sig i. Forhåbenligt kommer der en gruppe af spillere, der kan kæmpe mod hinanden. Men nu skal vi glæde os over, at vi igen har en dansker med i puljen, siger Peter Gade. 

Viktor Axelsen skal igen i aktion til Denmark Open, der bliver afholdt fra den 17.-22. oktober.