Badminton

Axelsen nyder ny virkelighed: - Lidt sjovere at komme til træning

Efter en succesfuld tur til Asien er Viktor Axelsen vendt tilbage til Danmark til en ny virkelighed som verdens bedste badmintonspiller.

Efter nogle yderst intense uger er det atter blevet hverdag for den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen, der er tilbage på træningsbanen i Brøndby. 

- Jeg er glad for at være hjemme i mine vante rutiner og bare få lov til at træne lidt. Heldigvis er der et par uger inden næste turnering, så jeg nyder det, fortæller Axelsen med henvisning til Denmark Open, der skydes i gang 17. oktober.

Det er et lige så stort mål for mig, at jeg uden for banen kan være med til at promovere sporten på en god måde

Viktor Axelsen

I slutningen af august blev den 23-årige badmintonspiller verdensmester, og godt en måned senere stod han som vinder at Super Series-turneringen Japan Open, der også var fynboens første turneringen siden VM-guldet.

- Jeg kan ikke rigtig lade være med at smile, når jeg tænker tilbage på det. Det har været to rigtig gode turneringer og en megafed oplevelse også. Det gør lige, at det er lidt sjovere at komme til træning selvfølgelig, og man ved, at de ting man laver i træningslokalet og på banen er det rigtige.

- Det giver troen på, at der er gode ting i vente, hvis jeg fortsætter. Det er en masse motivation, jeg er kommet tilbage med, siger han.

Men selvom den danske verdensetter er tilbage i sin egen seng, er det alligevel en ny virkelighed, den unge fynbo står op til om morgenen. 

- Der er mange i det område, hvor jeg bor, der har set med, og som siger tillykke, når jeg kommer ud på gaden. Forleden var jeg ude at gå en tur, hvor der var mange, der var henne og sige tillykke med sejren, at det var fedt at se, og at de stod op hjemme i stuen. Det er bare super fedt.

- Også når man får beskeder om, at ”du har været med til at inspirere min knægt eller min datter til at spille badminton. Du er et kæmpe forbillede”. Det er et lige så stort mål for mig, at jeg uden for banen kan være med til at promovere sporten på en god måde. At få de anerkendelser betyder ligeså meget som at få at vide, jeg spillede godt og ”tillykke med sejren”, fortæller Axelsen.

Kan det holde de næste 6-8-10 år, så er det fint. Kan det ikke det, så er vi lige gode venner af den grund, og så har vi haft det skide sjovt på vejen

Henrik Axelsen

- Man tænker på, hvad der lige foregår

Den enorme succes kan i den grad også mærkes hos verdensmesterens far, Henrik Axelsen, der som agent og manager for sønnen har fået rigeligt at se til på seneste. 

Det er dog i rollen som far, at tingenes tilstand påvirker ham mest, hvilket senest kom til udtryk på rejsen hjem fra Asien, hvor det både blev til sportslig succes i Japan og promoveringsarbejde i Kina. 

- Vi sidder der i flyet, og de har lige serveret mad halvvejs mellem Guangzhou og Danmark. Så trækker man lige luft ind, og sidder og evaluerer på, hvad der lige er sket de sidste otte dage, fortæller han.

- Så triller tårerne ned ad kinderne og man tænker på, hvad det lige er, der foregår omkring ens barn. For man kan jo ikke lade være med også at være bekymret og sige, ”er det her noget, som Viktor har det fint med? Ja, det er det. Er det her noget, som kan fortsætte? Ja, det er det”.

Og grunden til at det netop kan fortsætte i den rigtige retning skyldes ikke, at summerne efterhånden kan måles i millioner, eller at antallet af fans er på himmelflugt.

- Det er stadigvæk det drive, lige siden han blev født, der har drevet ham hertil som nummer et på verdensranglisten som 23-årig. Det er ikke en forskruet far, der sidder og tror, at ens søn kan gå på vandet. Så kan det holde de næste 6-8-10 år, så er det fint. Kan det ikke det, så er vi lige gode venner af den grund, og så har vi haft det skide sjovt på vejen, siger Henrik Axelsen.