Badminton

Vraget dansker overvejede makkerskab med malaysisk OL-sølvvinder

Joachim Fischer (th.) overvejede, om OL-sølvvinderen Goh Liu Ying (nr. to fra venstre) kunne være en ny makker i mixeddouble. Den mulighed har han dog igen set bort fra. BAZUKI MUHAMMAD / Scanpix Denmark

Joachim Fischer skal have en ny makker i mixeddouble efter bruddet med Christinna Pedersen. I den proces dukkede en OL-sølvvinder op i overvejelserne.

Han er sidder ude med en brække ankel. Han bliver snart 39 år gammel. Han har lige mistet sin makker i mixeddouble, som han har vundet 13 Superseries-titler samt OL-bronze og VM-bronze sammen med.

I den situation måtte Joachim Fischer tænke kreativt. Og her faldt tanken på en damespiller fra Malaysia, der vandt OL-sølv i Rio sidste år.

Hun hedder Goh Liu Ying og er 28 år gammel. Skulle Joachim Fischer fortsætte sin karriere med en udenlandsk makker, så kunne den skadesplagede Goh, der ligeledes står uden makker have været en mulighed.

- Det skal være en (udenlandsk makker, red.), der er på top-top klasse, fordi du kan ikke vinde en double, hvis den anden person ikke også har et rigtig, rigtig højt niveau. Og den eneste, jeg havde nået at kigge lidt på, det var Goh fra Malaysia, som også har været knæskadet og stod uden makker, siger Joachim Fischer til TV 2 SPORT.

Men det mulige makkerskab med Goh Liu Ying, som Joachim Fischer og Christinna Pedersen i øvrigt slog i finalen ved Malaysia Open i 2013, nåede aldrig at blive konkret.

Dertil var ønsket om at spille med en dansk makker for stort. Og efter det afsluttede makkerskab med Christinna Pedersen, har Joachim Fischer og Badminton Danmark nu fundet en ny plan.

Intet navn på ny makker endnu

Det er endnu uvist, hvem Joachim Fischer kommer til at spille sammen med, men det bliver altså en dansk damespiller.

- Jeg har lagt nogle ting frem for dem (Badminton Danmark, red.), som jeg synes kunne være interessante. Og det kunne de egentlig også godt se. Og lige nu er det noget, vi holder lidt for os selv. For hvis der skal andre personer – som der skal i en doublekonstellation – med ind over, så skal de jo også have det at vide, siger Joachim Fischer.

- Når man er dansker og har været med til OL to gange, så er man jo dansker helt ind bagved. Og så vil man også gerne præstere sammen med en dansker. Så man vil selvfølgelig også gå rigtig langt for så at spille med en dansker, siger Joachim Fischer.

Selvom Fischer først i denne uge får den støtteskinne af, som de seneste tre uger har erstattet den gips, der de første tre uger efter operationen gav ham store smerter, så er han sikret gode muligheder i et comeback til verdenseliten.

Ligesom herresinglespilleren Jan Ø. Jørgensen, så har Fischer fået en såkaldt ”protected ranking”, der betyder, at han beholder de point, som han har spillet sig til sammen med makkeren Christinna Pedersen i op til et år.

- Vi har siddet og regnet lidt på det, og der er nogle muligheder. Det taler heller ikke for at komme for hurtigt tilbage på banen. Fordi jo længere tid, jeg er ude, jo længere tid har jeg de point i den anden ende.Jeg får halvdelen af de point, som Christinna og jeg har lige nu. Og som det ser ud lige nu, så er det nok til at ligge nummer 25 i verden, siger Joachim Fischer.

Han og en ny makker uden point vil altså kunne komme ind i de allerstørste turneringer i de første tre måneder af deres makkerskab via de point, som Fischer tager med fra makkerskabet med Christinna Pedersen.

I første omgang satser Joachim Fischer på at være tilbage i fuld træning til december. Herefter vil han lægge en plan for, hvornår han gør comeback i turneringer.