Badminton

Stjerne grinede ad danskere efter vild duel: - Han er flabet

Indonesiske Kevin Sukamuljo blev efter kampen mod Mathias Christiansen og David Daugaard kritiseret for sine provokationer.

Se Denmark Open-kvartfinaler fredag kl. 16:45 på TV 2 SPORT

I flere omgange har han været involveret i bataljer med den bedste danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen, og torsdag aften var det så Mathias Christensens og David Daugaards tur til at opleve Kevin Sukamuljo og makkeren Marcus Gideon på tæt hold.

Den danske duo var aldrig i nærheden at af kunne besejre indoneserne, der vandt årets All England, i anden runde af Denmark Open.

Ved stillingen 17-12 i andet sæt vandt indoneserne en vanvittig duel, hvor Daugaard og Christiansen havde flere chancer tæt på nettet for at smashe bolden ned, men gang på gang blev den samlet op, og da indoneserne vandt duellen, stod begge og grinede.

- Jeg er måske lidt old school indrettet, men jeg synes, han er ret flabet, siger den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen, der på grund af en skade er TV 2 SPORT's badmintonekspert under Denmark Open.

Med fire matchbolde i ryggen servede Kevin Sukamuljo for sejren, og her valgte han at lave en meget flad svipserv, som fuldstændig snød Daugaard og fik ham til at ligne en statue.

- Det er jo ikke nødvendigt. Han er så god. Han behøver ikke serve dem ned ad ryggen. Men du kan ikke tage fra ham, at han er sindssygt dygtig og verdensklasse, men hvorfor det der?, siger Jan Ø. Jørgensen.

Utilfredsheden prellede dog af på Sukamuljo.

- Jeg laver bare det, jeg plejer, sagde han om sin sidste serv.

Daugaard og Christansen tabte med 21-14, 21-16 til Sukamuljo og Gideon.

Blev påvirket under kampen

Efter kampen fortalte David Daugaard, at han og Mathias Christiansen var forberedt på, at "de kom ud og var flabede", og derfor havde de aftalt at lukke af for det.

Det lykkedes bare ikke.

- Når man så står der, synes jeg, det går én meget på. Det er lidt ærgerligt, for jeg håbede, vi havde en plan om, at vi skulle være cool og komme igennem det mentalt, men jeg synes, det påvirkede os meget under kampen, siger Daugaard til TV 2 SPORT.

- Man bliver først og fremmest irriteret, fordi ens spil ikke fungerer. De spiller på en anderledes måde, og vi kan ikke komme ud af de første tre bolde på hans server. Så bliver det hele lidt rastløst, og når de også står og griner på den anden side, kan man godt mærke, at man bliver godt irriteret indvendigt.

Mathias Christiansen var lidt mere afdæmpet i sin vurdering af det indonesiske par.

- Jeg har set dem gøre meget værre ting. Det er først, når de virkelig har ro og styr på det, at de begynder at grine. De trækker det lige til grænsen, men så var det heller ikke værre end det.

Trods Daugaards og Christiansens exit er der stadig mange danskere med i fredagens kvartfinaler.

Se med på TV 2 SPORT fra klokken 16:45.