Badminton

Peter Gade stopper som landstræner

Den danske badmintonlegende stopper til maj som landstræner for Frankrig, og hans assistenttræner, danske Jesper Hovgaard, følger trop.

Tre år som fransk landstræner. Det er, hvad det bliver til i denne omgang for 40-årige Peter Gade.

Den tidligere badmintonspiller og nuværende træner stopper i Frankrig den 1. maj 2018. Det oplyser han til TV 2 SPORT. 

- I en gensidig aftale med FFBAD (det franske badmintonforbund, red.) har jeg taget højde for mange forskellige aspekter i forsøget på at sikre det bedste fremtidsscenarie for fransk badminton og mig selv. Vi har besluttet, at maj 2018 bliver afslutningen på vores samarbejde.

- Det samme gælder for min landsmand og assisterende træner, Jesper Hovgaard, som har været en afgørende og meget vigtig part i det arbejde, vi har lagt de seneste to et halvt år i forsøget på at implementere en kultur og struktur, som fransk badminton kan arbejde videre på i en lovende fremtid, siger Peter Gade.

Samtidig slår han fast, at han det sidste halve år af sin kontrakt vil gøre sit ypperste for at skabe resultater og videreudvikle de franske spillere, indtil han endegyldigt stopper.

- Hvad fremtiden byder på, ved jeg ikke endnu, men der er ingen tvivl om, at badminton får en rolle i fremtiden.

- På hvilken måde, ved jeg heller ikke endnu, men Jesper (Hovgaard, red.) og jeg håber, vi får en mulighed for at fortsætte vores samarbejde i en eller anden form. Samtidig sigter jeg dog efter også at arbejde med andre områder end badminton i fremtiden, slutter Peter Gade.

Den danske træner Jesper Hovgaard fik rødt kort under en VM-kamp, da han ikke forlod banen, som han skulle. Video: TV 2 SPORT

Den tidligere danske herresinglespiller stoppede sin aktive karriere ved udgangen af 2012. Herefter fortsatte han i faget med sit eget badmintonprojekt, hvor han trænede ungdomsspillere, inden han overgik til jobbet som fransk landstræner.