Badminton

Antonsens omvæltning: Gik fra turneringsejre til røvfulde

Anders Antonsen har etableret sig i verdens top 20, men det har været en stor omvæltning at vænne sig til at spille mod verdens allerbedste badmintonspillere. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Anders Antonsen har på halvandet år etableret sig blandt verdens 20 bedste herresingler. Men omvæltningen har været stor fra succes til nederlag.

Han har været der længe på badmintonnørdernes radar. I flere år har de kigget efter Anders Antonsen og ventet på, at han skulle indtage verdenstoppen.

Der har han nu. Men en øjeblikkelig rangering som nummer 16 i verden og med ambitionen om snarligt at etablere sig fast blandt de 10 bedste.   

Overgangen fra de tredje- og fjerdehøjeste rangerede turneringer rundt i Europa til de bedste turneringer med de bedste spillere har været en stor omvæltning for 20-årige Antonsen.

- Fra halvandet år siden, hvor jeg spillede på Europatouren og vandt rub og stub. Før det i ungdomsårene, hvor jeg også vandt rimelig rub og stub, til lige pludselig at tabe i første runder og anden runder og få nogle røvfulde. Det har været en omvæltning, siger Anders Antonsen i TV 2 Badmintons podcast.

- Der handler det virkelig også om at have de langsigtede briller på og huske på, at det er en længere proces.

Under French Open i slutningen af oktober leverede han en af karrierens mest markante sejre, da han slog den dobbelte verdensmester og regerende OL-guldvinder, Chen Long, i anden runde.

Her nåede Antonsen til semifinalen og tangerede sit bedste resultat i en Superseries-turnering.

- Jeg er glad for at slå Chen Long i en enkelt kamp, men samtidig viser det også, at jeg kan endnu ikke præstere over fem kampe i en turnering. Det viser også, at det er en langsigtet proces at etablere sig i verdenstoppen. Det kræver hårdt arbejde mange år endnu, og det kræver mange nederlag, siger Anders Antonsen.

Hør podcasten med Anders Antonsen, der ligger i to dele på SoundCloud og iTunes under ’TV 2 Badminton’.